Licenta 2003

care ne mananca zilele
originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Sep 04, 2003 5:06 pm

In Bucuresti cica s-a ajuns la concluzia ca "spre deosebire de alte facultati" licenta va fi serioasa, adica cele 120 de grile vor fi de novo.
S-au gandit ei bine ca o licenta serioasa rezolva o facultate de ... :splat:

PS. un alt zvon auzit acum ar fi doar Ciofu nu e de acord si o sa faca vreo 20 de grile de novo pt Pediatrie, dar restul de 100 sa se dea din cele 6 centre mari. Nici nu mai stii ce sa crezi. Cu nici o saptamana inainte de licenta si nu se stie exact :(

coconut

licenta 2003

Postby coconut » Fri Sep 05, 2003 1:05 am

doar 200 de grile?sa fim seriosi! tocmai la cj, unde conform "traditiei" instituite doar de cativa ani se da in plus si proba practica la licenta, sa ne dea doar din cele 200 de grile?eu ma indoiesc de o asemenea minune........chiar daca imi doresc din tot sufletul sa fie adevarata[/quote]

irinel
junior
junior

Postby irinel » Fri Sep 05, 2003 11:43 am

Eu v-am spus doar ce mi s-a zis.Daca se vor tine sau nu de cuvant, asta ramane de vazut.Din cate am inteles si de pe acest forum si din alte parti, exista o lege, care spune clar ca proba scrisa a examenului de licenta, trebuie sa fie nationala.Tot de aici si din alte surse, am inteles ca toate facultatile sunt de acord, ca aceasta proba sa fie, totusi, cu subiecte extrase "loco".
Cum vor armoniza cele 2 contradictii, cred ca vom afla, ca de obicei, cu 24-48 de ore inainte de examen, adica luni.
Pana atunci, nu disperati....
"Nu a fost niciodata sa nu fie nicicum..." are o vorba, o colega de-a mea.
Asa ca, SPOR !!

irinel
junior
junior

Postby irinel » Fri Sep 05, 2003 8:47 pm

Nu ne spuneti si noua, daca stie cineva, ce s-a hotarat in legatura cu licenta, la senatul de azi, de la Bucuresti ?
Asteptam vesti.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Sat Sep 06, 2003 12:31 pm

M-am apucat si eu ca tot omu sa fac grile din cele propuse cu licenta. Rar am mai vazut asa tampenii. Oare cine le-a facut? Cred ca au luat pe unii de pe strada si le-au cartile zicandu-le sa faca niste grile.
Asa, spicuiri:
- moartea subita e moartea naturala datorata unor cauze cardiace
- hepatita A da hepatita cronica activa
- pancreatita acuta se datoreaza hipocalcemiei din hiperparatiroidism

Si de-abia am citit cateva. O sa completez pe masura ce mai dau peste ele.

alin
junior
junior

Postby alin » Sat Sep 06, 2003 3:47 pm

Lase frate astea, ca le cam stim cu totii cat sunt de idot facute. Daca ai cumva informatii despre cum se va da, ca tot ziceai mai devreme niste zvonuri ca se da din grile " de novo", sau ca numai pediatria va fi asa.
Daca stie cineva vreo informatie de ultima ora, il rog sa posteze, pt ca lumea asteapta.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Tue Sep 09, 2003 12:14 am

Nu se stie cat se va da din grilele de pe net, se poate sa nu fie prea multe, dar din acestea exista sfaturi sa va limitati doar la Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara.

Draso
senior
senior

Postby Draso » Tue Sep 09, 2003 1:26 am

Mei pana una alta iata ca vine si examenul asta peste noi .... asa ca bafta la toata lumea si nota maxime! 8)

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Sep 09, 2003 1:32 am

Baftau tovarashi...the clock is ticking.... :o
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

pixxie
newbie
newbie

Postby pixxie » Tue Sep 09, 2003 3:00 am

pai cred ca numai un baftau mare ne mai ajuta, la grilele astea...

sa speram totusi ca cele care ne "pica" nu vor fi "discutabile"... sau cer prea mult??!

anyway, ma alatur pre-postatorilor mei : bafta la toata lumea si bine ca trece odata si "minunatia" asta de licenta...

H de H
senior
senior

Postby H de H » Tue Sep 09, 2003 9:28 am

hai mai ca nu e dracu chiar asa de negru!
multa bafta copii....
Printr-o indelunga practica, prostia se inrautateste, nu se amelioreaza! (G. B. Shaw)

irinel
junior
junior

Postby irinel » Tue Sep 09, 2003 11:46 am

Ma repet si eu si va spun BAFTA tuturor !
Sa treaca si examenul asta ca vin altele mai serioase...

eeyore
junior
junior

Postby eeyore » Tue Sep 09, 2003 1:14 pm

ultimul zvon pe cere l-am auzit in dimineata asta: cei din bucuresti sa se bazeze pe grilele de bucuresti si cluj.... in afara de pediatrie care am inteles ca vor fi 20 de grile noi.

sa avem cu toti BAFTA!

victor
elder
elder

Postby victor » Tue Sep 09, 2003 3:22 pm

azi la 13.00 a avut loc ultima sedinta de pregatire a licentei. Dupa asta am reusit sa vb cu dn. prodecan Victor Stoica - Cantacuzino - si mi-a zis ca Bucurestiul va urma mai strict decat celelalte centre - care fac ce vor pe barba lor - hotararea ministerului (care ar suna "licenta are o componenta nationala, iar subiectele pt aceasta sunt stabilite de fiecare centru universitar folosind baza de date a mec") - si anume va selecta doar dintre subiectele care au ca bibliografie Harrisonul.

Am intreabat care anume centre - si nu mi-a zis prea clar, dar dupa cum s-a exprimat ca ieri le-au downloadat si ei pe toate si unele nu erau din Harrison, e clar ca s-au uitat peste toate... de pediatrie cam asa sunt parerile dn. decan Ciofu legate de grile "publice", dar nu stiu - nu am reusit sa vb cu dansul.

Bafta tuturor! (mai ales ca aici nu e pe locuri si se poate :D )

darkside
senior
senior

Postby darkside » Tue Sep 09, 2003 10:25 pm

da, bre bafta la toata lumea si spor in noaptea asta 8)
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Sep 10, 2003 1:11 am

cititi grilele de Carol Davila.

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Sep 10, 2003 1:57 am

mare om carol davila asta :) :lol:

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Sep 10, 2003 2:17 am

pai da, ne-a pastorit 6 ani, sa o mai faca si acum. :wink:

Wustenfuchs
newbie
newbie

Postby Wustenfuchs » Wed Sep 10, 2003 3:43 am

Bah!...
Io le citesck...
Dar dacka citesck imbecilitatzile alea degeaba, bat totz zvonerii de ma **** pe ei...
Sa fie klar!
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.

Wustenfuchs
newbie
newbie

Postby Wustenfuchs » Wed Sep 10, 2003 6:21 am

Da' pune "*****" shi la SHPAGA mah!....ka, vorba aia, e un kuvint urit shi miroase a kaka...
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Sep 10, 2003 7:26 am

Daca esti bazat, nu ar trebui sa depinzi de nici un zvon. Asa insa imi pare mie sau cam tremuri ca nu-s adevarate? :twisted:

Draso
senior
senior

Postby Draso » Wed Sep 10, 2003 11:44 am

A trecut scrisul ... mai greu a fost sa colorez cerculetele :) Asta imi da de gandit pentru Rezi. Mi-a luat 40 de min sa completez 120 de grile (asta fara sa mai pun la socoteala inca 20 min pentru ca am gresit o data si a trebuit sa reiau :x ).

Noi mai avem si un practic maine (sau poimaine) asa ca sa ne tineti pumnii. Sper ca si la voi a fost la fel de bine. 8)

irinel
junior
junior

Postby irinel » Wed Sep 10, 2003 12:42 pm

Si eu am avut aceleasi probleme.Trebuie exercitiu serios la chestia cu cerculetele pentru rezi pentru ca poti pierde puncte importante.
Dar a fost bine.
Bafta la practic !

eeyore
junior
junior

Postby eeyore » Wed Sep 10, 2003 2:07 pm

a fost..... a trecut..... gata! Acum ne putem numi MEDICI-DOCTORI
aye!
proiectul de diploma nu cred ca mai reprezinta o problema pentru multi dintre noi, iar pt cei care mai dau si practic: sa aveti multa BAFTA!

Thrawn
newbie
newbie

Postby Thrawn » Wed Sep 10, 2003 3:42 pm

Cam asa este.
Bafta celor care mai au si practice de dat!!!!
Am zis-o si p-asta!!!

pixxie
newbie
newbie

Postby pixxie » Wed Sep 10, 2003 5:56 pm

Si totusi, a fost nationala treaba sau nu?

Nu ca ar mai conta la ceva, dar la noi au fost 6 intrebari dintre cele cu skepsis (cea in care ca factor de aparare al mucoasei gastro-duodenale sunt luati ionii de sodiu si nu si microcirculatia, cea cu ocluziile prin obstructie care nu apar in caz de corpi straini intraperitoneali, cea cu NTG in perfuzie continua de 5-10 mcg/min...) si ni s-a spus ca se vor corecta dupa raspunsurile date pe net. Asa ca a fost nebunie curata. Cel putin eu stiu ca m-am chinuit mult de tot sa-mi amintesc care au fost raspunsurile luate de ei pe net. Si nici nu am reusit sa-mi amintesc bine la toate 6...

Bine ca a trecut, nota nu cred ca va conta prea mult.

Bafta la Cluj, partea cu practicul e o grija in plus, dar va trece cu bine si asta.

In rest...ne apucam din nou de treaba. Ne asteapta lucruri mult mai serioase.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Sep 10, 2003 6:26 pm

Da, si la Bucuresti a fost una sigur gresita, cea cu insuficienta respiratorie hipercarbica. Am stat in dubiu, sa pun ce au ales ei intrucat ma asteptam sa ramana si raspunsurile, sau sa pun totusi raspunsul corect. Ca majoritatea de la mine din sala, am ales sa-l pun pe cel corect dar cred ca am gresit. Parca insa e mai bine pt linistea mea sufleteasca, ca de nota oricum nu prea-mi pasa. Nu se poate vorbi insa de o demnitate pastrata, caci e unul dintre lucrurile care ni s-au refuzat cel mai frecvent in facultatea asta. Acum va urma o lupta pentru redobandirea ei. Unii vor reusi, dar tare mi-e teama ca cei mai multi poate nici nu vor incerca. Sistemul i-a inghitit deja. Si o data cu fiecare se mai duce o sansa sa se schimbe ceva. Cu regret spun, dar aici lucrurile se misca prea greu pt mine si pt altii. Timpul trece si cand nici nu te astepti, primul moment cand trecutul, prezentul si viitorul vor locui pt o perioada in tine a sosit. Si daca nu vor fi concordante cu ce iti doresti de la viata, risti sa iesi cam sifonat.

PS. se pare ca sunt intr-o dispozitie mai ganditoarea, cand am mai facut un pas catre terminarea statutului de student.

darkside
senior
senior

Postby darkside » Wed Sep 10, 2003 11:58 pm

s-au afisat rezultatele la licenta in bucuresti ..
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Sep 11, 2003 12:02 am

mda, eu am luat 9.50 cu o zi de "invatat". Majoritatea in schimb au luat mai mult ca mine, media fiind cred in jur de 9.60-9.80. Au fost si de 10 evident, adica 120 puncte din 120. Oare ar fi trecut cineva de 9.80 daca ar fi fost pe bune, aceleasi grile?

speedy
junior
junior

Postby speedy » Thu Sep 11, 2003 10:34 am

Pot afla si eu pe ce site s-au afisat rezultatele de la Bucuresti...asta in ideea ca s-au afisat pe un site... :?: Mersi oricum.
Carpe Diem

victor
elder
elder

Postby victor » Thu Sep 11, 2003 11:01 am

nu cred ca s-au aprobat fonduri pentru asta. In senat se aprobasera doar pentru admitere ... deci nu cred ca se face online.

speedy
junior
junior

Postby speedy » Thu Sep 11, 2003 12:45 pm

tks...mi se pare ciudat..eu sunt programator si intimplator sau nu am lucrat la softul cu care s-a corectat admiterea si licenta la Cluj...e vorba de un simplu export de pdf sau dbf...care ulterior poate fi legat la orice pagina web...nu vad ce fonduri trebuie pt. asta...e un simplu link...dar la noi nu ma mai mira nimic...Tks anyway....
Carpe Diem

Draso
senior
senior

Postby Draso » Thu Sep 11, 2003 1:30 pm

In ultimii doi ani Clujul publica rezultatele si pe site dar anul asta vad ca nu s-au sinchisit. Nici nu e de mirare, avand in vedere cum arata http://www.umfcluj.ro ...

victor
elder
elder

Postby victor » Thu Sep 11, 2003 7:09 pm

nu vad ce fonduri trebuie pt. asta...

dupa 2 ani de interactiune cu umf m-am convis ca daca nu exista fonduri care sa justifice o actiune, aceasta de ce sa se faca? chiar daca se poate si eventual chiar daca exista oameni angajati de umf carora sa li se traseze aceste sarcini de serviciu. parerea mea e ca aceasta e situatia oricarei insitutii publice din romania, d-asta merge totul "ca uns" la noi.

la timisoara s-a ingrijit ssm-ul local, de pilda: http://www.umft.ro/ssmt/FOAIAM.html

Draso
senior
senior

Postby Draso » Thu Sep 11, 2003 9:27 pm

Cred la noi li-e rusine cu cat de mari sunt notele de-aia nu le publica. 80% peste 9.50 (ca sa va faceti o idee). Ah, si sa nu uitam practicul la care s-a rasturnat carul cu 10 :)

Return to “Facultatea”