cursuri, grile si alte alea

care ne mananca zilele
nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Feb 24, 2006 6:49 pm

hy.eu sunt f noua aici si as vrea dc poate sa-mi zica si mie cineva ce inseamna "da-mi un pm" k tot vad asta pe aici si nu stiu care-i treaba. :help:
si la sfarsit, mamotaaa....

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Feb 24, 2006 7:00 pm

private message

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Feb 25, 2006 7:27 pm

merci mult..... :)
si la sfarsit, mamotaaa....

maverick

Endocrine Parhon

Postby maverick » Wed Mar 01, 2006 1:15 am

Cine poate sa ma ajute si pe mine cu niste cursuri de endocrine de la Parhon...de preferat cineva care a facut cu Dumitrache(asta in cazul in care difera cursurile de le un prof la altul).Mersi mult
daca aveti ceva, trimiteti aici : claudiu22k@gmail.com
This is a sick world we live in!

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Sat Mar 04, 2006 2:30 am

are cineva cursuri de balneo la filantropia pls ?
daca da....plssss... share :D

ty
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Mar 05, 2006 10:33 pm

Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?

Multumesc.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

kuky_nic
junior
junior

cursuri,grile si alte alea

Postby kuky_nic » Thu Mar 09, 2006 2:26 am

Am si eu o intrebare despre cursurile postuniversitare,daca stie careva,sa ma ajute,pls:se platesc?!adica cele care sunt afisate peste tot,ca se tin la nu stiu care spital si sunt adresate rezidentilor.multam fain.:)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Mar 09, 2006 11:41 am

majoritatea sunt free dar nici nu obtii vreo hartie care sa ateste ca ai fost acolo.
sunt pentru cultura ta medicala
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Olivia Sgarbura
senior
senior

Postby Olivia Sgarbura » Thu Mar 09, 2006 8:51 pm

Ce ne spune Kooksee este probabil valabil pt centrul universitar Targoviste :twisted:

In Bucuresti, cursurile organizate prin UMF si centrul de perfectionare in general se platesc (aprox. 2 mil pt un curs de o saptamana, din cate stiu eu) si diploma cu fotografie se ridica de la rectorat.

Probabil ca e la fel si in Cj, Tm, Is, Tg Mures.

Lista de cursuri postuniversitare:

http://www.stetoscop.ro/arhiva/2006/48/cursuri.php

Neo
Nervos (C)

Postby Neo » Thu Mar 09, 2006 9:06 pm

Din toata carca aia de cursuri doar 14 sunt adresate rezidentilor, d-ra (in Bucuresti). Acum oi fi io chior, dar d-ra rezident a dorit sa afle de cursuri postuniversitare pentru REZIDENTI, care, majoritatea, sunt free si nu, nu ti se da hartie, exact cum a mentionat kooks.
Hai sa nu facem mistouri aiurea, shall we? :)
Thou art eternal darkness
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine

latvia
elder
elder

Postby latvia » Thu Mar 09, 2006 9:10 pm

nici daca ceri?(hartie i meam.)

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Thu Mar 09, 2006 9:13 pm

Stimata domnisoara ar trebui sa stiti ca Universitatea Valahia din Targoviste si-a castigat un loc in harta universitatilor care au proiecte de cercetare si colaborari stiintifice cu alte institutii din tara. Daca va intereseaza harta universitatilor si a programelor de cercetare din Romania faceti un click aici si veti vedea ca Valahia se poate compara cu CDGM in acest domeniu:
http://www.ad-astra.ro/docs/2006_harta_cercetarii.pdf
Ar fi trebuit sa stiti lucrul acesta pentru ca sunteti cadru universitar si aveti (zaresc in CV-ul dvs) activitate intensa de cercetare.
Altfel ati iesit foarte bine in poza din revista Stetoscop. :)

latvia
elder
elder

Postby latvia » Thu Mar 09, 2006 9:21 pm

HornySkunk wrote:Ar fi trebuit sa stiti lucrul acesta pentru ca sunteti cadru universitar si aveti (zaresc in CV-ul dvs) activitate intensa de cercetare.
Altfel ati iesit foarte bine in poza din revista Stetoscop. :)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Neo
Nervos (C)

Postby Neo » Thu Mar 09, 2006 10:14 pm

Imi cer scuze lui kuky_nic ca l-am numit d-ra daca e de sex masculin. Nush de ce am inteles eu damboulea (sau bine) :oops:
Thou art eternal darkness
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine

rowana
junior
junior

Postby rowana » Mon Mar 13, 2006 5:33 pm

va rog frumos cine imi poate da grile de la dermato Forsea. :?:
10x

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Tue Mar 14, 2006 6:08 pm

din pacate le-am sters din calculator pentru ca au fost complet nefolositoare..sau poate exista altele. mai mult m-au enervat caci erau ff prost scanate si la examen nu am primit nici una dintre ele. ce iti pot spune e ca sunt f multe numere si cam dificil sa copiezi de la vecin, dar puteti colabora verbal f bine. la noi s-a vorbit destul de mult, totul era sa gasesti pe cineva care stia cursurile predate f bine si cu care sa te pui in final de acord. iti asta fiindca raspunsurile sunt puse in ordine diferita in cadrul grilei pentruu fiecare numar si cum raspusurile erau complement grupat era uneori util sa iti utilizezi si logica combinarii raspunsurilor.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Mar 15, 2006 8:41 am

subscriu. ajuta totusi sa citesti vreo cateva cursuri..asa ca lectura supplimentara.la noi au existat si grile care s-au regasit in cele de la ex. erau scrise de mana pe o foaie...le=au avut ff putini.

rowana
junior
junior

Postby rowana » Wed Mar 15, 2006 2:41 pm

10x :)

Redrose
junior
junior

Postby Redrose » Mon Mar 20, 2006 10:18 am

ce stiti de balneo la filantropia?examenul cum este?

milakme

Postby milakme » Mon Mar 20, 2006 2:46 pm

Recuperare medicala, adica balneo...la Filantropia. Daca faceti cu tanti aia, cu parul negru, prins ca Leonida Lari, e bine :) ...de fapt cred ca e singura ...
Vor fi cateva cursuri, 3-4, maxim 5, e bine sa nu fiti "urme fine" la curs..15-20 din serie e arhisuficient, si asa nu prea e mult spatiu, si examenul..cu intrebari de nu stiti de unde sa le scoateti. Cica ar mai circula niste variante de cursuri, dar, nu stiu cat de complete sunt si alea. Intrebari de completat si grila, si sfatul meu este sa va puneti de acord si la subiectul la care nu stie NIMENI de unde sa-l ia, sa nu scrieti nici unul nimic...note...MARI! :D
soarta e scuza celor slabi, si opera celor puternici, asa ca mai slabiti-ne fratilor!

cocomar
junior
junior

Postby cocomar » Tue Mar 21, 2006 9:03 pm

cat despre asa zisul centru universitar parerea mea de targovistean este foarte proasta.Nu e decat o adunatura de studenti care vor sa o frece pe banii parintilor care ori sunt de la tara si nu stiu pe ce dau banii de intretinere a asa zisilor studenti ori sunt plini de bani dar snobi care vor ca copilul lor tembel sa aibe o facultate.....bine ca unii fiind in romania ii vor angaja undeva mai ales ca o sa aibe si "facultate"
Am si eu rude care sunt sau au fost pe acolo...imi este jena.
Cat despre cursurile universitare eu stiu ca la sf IOan cand se fac cursuri de laparoscopie de ex se platesc si lasfarsit dupa un asa zis examen primesti un certificat.
Asa ca lasati-o pe domnisoara doctor in pace ca are dreptate

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Mar 22, 2006 11:51 pm

b3 wrote:Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?

Multumesc.

Nimeni ? :( Mai mult info depsre examen de fapt
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Thu Mar 23, 2006 4:32 am

cocomar wrote:cat despre asa zisul centru universitar parerea mea de targovistean este foarte proasta.Nu e decat o adunatura de studenti care vor sa o frece pe banii parintilor care ori sunt de la tara si nu stiu pe ce dau banii de intretinere a asa zisilor studenti ori sunt plini de bani dar snobi care vor ca copilul lor tembel sa aibe o facultate.....bine ca unii fiind in romania ii vor angaja undeva mai ales ca o sa aibe si "facultate"
Am si eu rude care sunt sau au fost pe acolo...imi este jena.
Cat despre cursurile universitare eu stiu ca la sf IOan cand se fac cursuri de laparoscopie de ex se platesc si lasfarsit dupa un asa zis examen primesti un certificat.
Asa ca lasati-o pe domnisoara doctor in pace ca are dreptate

Cocomar eu tocmai asta spuneam, sa nu ne ghidam numai dupa niste pareri ci sa vedem obiectiv performanta celor doua universitati. Studiul pe care l-am postat nu e o parere personala a autorilor ci contine date cu privire la colaborarile stiintifice intre universitati si alte centre de cercetare, academice sau nu. Daca te uiti pe grafic UMF si Valahia sunt pe pozitii similare. O fi meritul Univ Valahia? O fi o problema a UMF? Nu stiu, dar bazandu-ne pe un criteriu obiectiv (colaborarea cu alte centre in domeniul cercetarii) putem sa punem Univ Valahia langa UMF Carol Davila.
Desigur ca putem sa facem si o analiza sentimentala, subiectiva sau cum vrei sa ii spui tu dar asta nu ne face decat sa ne amageasca; UMF e (a devenit) o universitate oarecare. E drept, e mai cool sa fii student in Bucuresti (iti cunosc frustrarile, si eu sunt tot dambovitean) decat in 'provincie', la Univ Petrosani. E o chestiune de perceptie dar, in mod obiectiv eu vad ca cele doua universitati sunt echivalente din punct de vedere al performantei stiintifice.
Eu nu indraznesc sa ii spun domnisoarei doctor cum ar trebui sa se poarte/scrie pe forum un 'cadru didactic', cred ca domnul profesor i-ar putea da sfaturi mai bune, dansul fiind si psiholog.

yva
senior
senior

Postby yva » Thu Mar 23, 2006 11:23 am

sau doar psiholog?
Yeah...right!

cocomar
junior
junior

Postby cocomar » Sun Mar 26, 2006 11:24 am

in primul rand nu am nici un motiv de frustrare....nu vreau sa par ingamfat dar ma tot intreb care o fii mai frustrat tu de la petrosani(oare e medicina si acolo) sau eu de la bucuresti :?: ......
Sa revin la subiectul de baza tu compari univ de medicina din bucuresticu Valahia care nici macar nu are facultate de medicina....deci compari niste ananas cu niste prune pleostite de voinesti. Daca ai fi comparat univ de mediina din bucuresti cu clujul sau timisoara sau iasul nu aveam nimik de spus dar asa tu chiar esti pe langa subiect....
sunt de acord ca nivelul univ de medicina a scazut....eu cand am luat la facultate sau acum ca o termin nu am nici o satisfactie singurul lucru care ma anima e ca o sa fac ceea ce mi-am dorit cel mai mu;lt in viata chirurgie........dar nu a scazut atat de mult incat niste frustrati ca tine sa o compare cu valahia.....din cauza unor oameni ca tine unii ca mine inclusiv eu se gandesc sa plece din tara asta.......pun pariu ca mai ai si vreun parinte cine stie ce stab ......dar nu prea mare ca n-a putu sa te bage totusi la o universitate mai ca lumea :P :P :twisted: :evil:

patry
junior
junior

Postby patry » Sun Mar 26, 2006 12:23 pm

ba voi ati citit sa vedeti despre ce e topicul asta?????...rezolvati-va frustrarile in alta parte!!!!!!

Mada2004
senior
senior

Postby Mada2004 » Sun Mar 26, 2006 3:20 pm

HornySkunk, pe linga faptul ca, din documentul caruia i-ai dat tu link, se observa ca Universitatea Valahia are mai putine articole ISI publicate decit UMFCD, se mai poate observa ca majoritatea colaborarilor Univ Valahia s-au facut cu "INCD pentru Inginerie Electrica" (care nu vad ce treaba are cu medicina) si cu Univ Politehnica Bucuresti (care iar nu are legatura cu medicina).

Apoi, Univ Valahia NU are facultate de medicina, cum se poate observa pe situl lor: http://www.valahia.ro/academice/facultati/index.html

Deci nu vad ce legatura are cu medicina si ce incerci tu sa demonstrezi.

Ba mai mult, UMFCD are doar 3 facultati in timp ce Univ Valahia are 8 facultati si 3 colegii, ceea ce inseamna ca la un volum egal de articole publicate per universitate (desi din documentul indicat de tine se vede ca UMFCD are un volum mai mare de art. publ.), per facultate, UMFCD are un volum mult mai mare de articole publicate (de 2, 6 ori mai mare daca luam in consideratie numai facultatile si de 3,6 ori mai mare, daca luam in consideratie si colegiile din Univ Valahia).

rroxana_the_best
newbie
newbie

grile digesti colentina?

Postby rroxana_the_best » Tue Mar 28, 2006 12:12 am

mai, ca sa revenim la subiectul subiectelor. Are careva grilele de la digetsiv colentina? C atot auda ca existe . Si vreau si eu, ca merit........pls, scotociti va de foi volante si da ti mi si mie :P :crazy:
BLAME IT ON MY YOUTH

Cristinelu
junior
junior

Postby Cristinelu » Tue Apr 11, 2006 2:34 pm

Aveti GRILE REUMATO CANTACUZINO?Ne-au zis rezidentele de acolo k exista..daca le aveti va rog dati-mi si mie un semn...Kiar si niste cursuri ar fi ok..mai ales acelea de medicatie..Mersi frumos ;)

Cristinelu
junior
junior

Postby Cristinelu » Tue Apr 11, 2006 2:34 pm

Aveti GRILE REUMATO CANTACUZINO?Ne-au zis rezidentele de acolo k exista..daca le aveti va rog dati-mi si mie un semn...Kiar si niste cursuri ar fi ok..mai ales acelea de medicatie..Mersi frumos ;)

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Tue Apr 11, 2006 6:26 pm

chiar....are cineva grilele de la reumato de la Cantacuzino :D ??????

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Tue Apr 11, 2006 6:26 pm

chiar....are cineva grilele de la reumato de la Cantacuzino :D ??????

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Apr 12, 2006 12:11 am

pls si grile colentina la dr sanda popescu

i (WE) reeealy need them

ty
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Apr 12, 2006 12:12 am

pls si grile colentina la dr sanda popescu

i (WE) reeealy need them

ty

de sters pls (a dat o eroare si la bagat de 2 ori :D)

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Wed Apr 12, 2006 11:19 am

Revenim...
In clasamentul universitatilor din Romania UMF este pe locul 24 in timp ce UVT este pe locul 10.
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities.php

Universitatea Valahia Târgovişte, locul 10
articole/100pers 7,46
procent din maxim: 29%
nr de articole: 25
cadre didactice : 335

Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, locul 24
articole/100pers 3,05
procent din maxim: 12%
nr de articole: 39
cadre didactice : 1278 ( :shock: cam un cadru didactic/5 studenti )
UMF Cluj: locul 16, UMF Timisoara: locul 23

Numarul de articole nu se calculeaza pe numar de facultati ci pe numar de creiere, cum este si normal. Spui ca nu putem compara fac de inginerie cu fac de medicina. Ba da, se pot compara, asta e si scopul studiului, sa evalueze universitatile dupa o metoda stiintifica ce este verificata si practicata si in afara. In domeniul medical se publica (ar trebui sa se publice) mult mai mult decat in alte domenii (cum este ingineria), daca vreti sa comparam in valoare absoluta numarul de articole, dar nu este cazul aici. In concluzie nu stiu cine este frustrat in toata discutia asta.
Btw univ Petrosani e pe locul 36 dar vine tare din urma. ;)

maricica
junior
junior

Postby maricica » Thu Apr 13, 2006 5:31 pm

b3 wrote:
Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?

Multumesc.

Nimeni ? Mai mult info depsre examen de fapt
Practicul consta in:examen oral cu un asistent ,dupa care se intra la profu.unde ti se da o foarfeca,sonda ceva acolo si tu trebuie sa spui cum se numeste si la ce foloseste: pe langa asta intrebari de chirurgie generala.
La scris este greu:se da 10 subiecte(trebuie sa stii cartea f. bine)si nu se poate nici baream sa te intorci la colegu ca te da afara.La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!

maricica
junior
junior

Postby maricica » Thu Apr 13, 2006 5:32 pm

b3 wrote:

Multumesc.

Practicul consta in:examen oral cu un asistent ,dupa care se intra la profu.unde ti se da o foarfeca,sonda ceva acolo si tu trebuie sa spui cum se numeste si la ce foloseste: pe langa asta intrebari de chirurgie generala.
La scris este greu:se da 10 subiecte(trebuie sa stii cartea f. bine)si nu se poate nici baream sa te intorci la colegu ca te da afara.La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!

maricica
junior
junior

Postby maricica » Thu Apr 13, 2006 5:32 pm

b3 wrote:

Multumesc.

mike
newbie
newbie

Recomandare link-uri

Postby mike » Sat Apr 15, 2006 6:15 pm

Poate cineva sa imi dea si mie niste link-uri cu noutati legate de biochimie(descoperiri noi, experimente pe la universitati din strainatate,...), dar cu notiuni cat mai moderne. :lol:
Paladin

Rash
senior
senior

Postby Rash » Mon Apr 17, 2006 7:12 pm

maricica wrote:
La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!

Tu vorbesti serios???ma refer la picatul ala pe capete!Nu mi se pare foarte sanatoasa conceptia lor,mai ales ca nu facem mai nimic pe acolo.Stam si frecam menta toata ziua!Aaaa,da inca o questie:are vreo importanta caietul ala de care a zis Profu' sau e doar asa apa de ploaie!Ca sa stiu sa ma apuc de scris daca e pe bune!
Primum non nocere!

Return to “Facultatea”