cursuri, grile si alte alea
- nicoletaghe
- senior
- nicoletaghe
- senior
- maverick
Endocrine Parhon
Cine poate sa ma ajute si pe mine cu niste cursuri de endocrine de la Parhon...de preferat cineva care a facut cu Dumitrache(asta in cazul in care difera cursurile de le un prof la altul).Mersi mult
daca aveti ceva, trimiteti aici : claudiu22k@gmail.com
daca aveti ceva, trimiteti aici : claudiu22k@gmail.com
This is a sick world we live in!
-
- elder
- b3
- elite
Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?
Multumesc.
Multumesc.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- kuky_nic
- junior
cursuri,grile si alte alea
Am si eu o intrebare despre cursurile postuniversitare,daca stie careva,sa ma ajute,pls:se platesc?!adica cele care sunt afisate peste tot,ca se tin la nu stiu care spital si sunt adresate rezidentilor.multam fain.

- Chingachgook
- addicted
majoritatea sunt free dar nici nu obtii vreo hartie care sa ateste ca ai fost acolo.
sunt pentru cultura ta medicala
sunt pentru cultura ta medicala
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
Ce ne spune Kooksee este probabil valabil pt centrul universitar Targoviste
In Bucuresti, cursurile organizate prin UMF si centrul de perfectionare in general se platesc (aprox. 2 mil pt un curs de o saptamana, din cate stiu eu) si diploma cu fotografie se ridica de la rectorat.
Probabil ca e la fel si in Cj, Tm, Is, Tg Mures.
Lista de cursuri postuniversitare:
http://www.stetoscop.ro/arhiva/2006/48/cursuri.php

In Bucuresti, cursurile organizate prin UMF si centrul de perfectionare in general se platesc (aprox. 2 mil pt un curs de o saptamana, din cate stiu eu) si diploma cu fotografie se ridica de la rectorat.
Probabil ca e la fel si in Cj, Tm, Is, Tg Mures.
Lista de cursuri postuniversitare:
http://www.stetoscop.ro/arhiva/2006/48/cursuri.php
- Neo
- Nervos (C)
Din toata carca aia de cursuri doar 14 sunt adresate rezidentilor, d-ra (in Bucuresti). Acum oi fi io chior, dar d-ra rezident a dorit sa afle de cursuri postuniversitare pentru REZIDENTI, care, majoritatea, sunt free si nu, nu ti se da hartie, exact cum a mentionat kooks.
Hai sa nu facem mistouri aiurea, shall we?
Hai sa nu facem mistouri aiurea, shall we?

Thou art eternal darkness
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine
- HornySkunk
- senior
Stimata domnisoara ar trebui sa stiti ca Universitatea Valahia din Targoviste si-a castigat un loc in harta universitatilor care au proiecte de cercetare si colaborari stiintifice cu alte institutii din tara. Daca va intereseaza harta universitatilor si a programelor de cercetare din Romania faceti un click aici si veti vedea ca Valahia se poate compara cu CDGM in acest domeniu:
http://www.ad-astra.ro/docs/2006_harta_cercetarii.pdf
Ar fi trebuit sa stiti lucrul acesta pentru ca sunteti cadru universitar si aveti (zaresc in CV-ul dvs) activitate intensa de cercetare.
Altfel ati iesit foarte bine in poza din revista Stetoscop.
http://www.ad-astra.ro/docs/2006_harta_cercetarii.pdf
Ar fi trebuit sa stiti lucrul acesta pentru ca sunteti cadru universitar si aveti (zaresc in CV-ul dvs) activitate intensa de cercetare.
Altfel ati iesit foarte bine in poza din revista Stetoscop.

- Neo
- Nervos (C)
- dragamaia
- senior
din pacate le-am sters din calculator pentru ca au fost complet nefolositoare..sau poate exista altele. mai mult m-au enervat caci erau ff prost scanate si la examen nu am primit nici una dintre ele. ce iti pot spune e ca sunt f multe numere si cam dificil sa copiezi de la vecin, dar puteti colabora verbal f bine. la noi s-a vorbit destul de mult, totul era sa gasesti pe cineva care stia cursurile predate f bine si cu care sa te pui in final de acord. iti asta fiindca raspunsurile sunt puse in ordine diferita in cadrul grilei pentruu fiecare numar si cum raspusurile erau complement grupat era uneori util sa iti utilizezi si logica combinarii raspunsurilor.
-
Recuperare medicala, adica balneo...la Filantropia. Daca faceti cu tanti aia, cu parul negru, prins ca Leonida Lari, e bine
...de fapt cred ca e singura ...
Vor fi cateva cursuri, 3-4, maxim 5, e bine sa nu fiti "urme fine" la curs..15-20 din serie e arhisuficient, si asa nu prea e mult spatiu, si examenul..cu intrebari de nu stiti de unde sa le scoateti. Cica ar mai circula niste variante de cursuri, dar, nu stiu cat de complete sunt si alea. Intrebari de completat si grila, si sfatul meu este sa va puneti de acord si la subiectul la care nu stie NIMENI de unde sa-l ia, sa nu scrieti nici unul nimic...note...MARI!

Vor fi cateva cursuri, 3-4, maxim 5, e bine sa nu fiti "urme fine" la curs..15-20 din serie e arhisuficient, si asa nu prea e mult spatiu, si examenul..cu intrebari de nu stiti de unde sa le scoateti. Cica ar mai circula niste variante de cursuri, dar, nu stiu cat de complete sunt si alea. Intrebari de completat si grila, si sfatul meu este sa va puneti de acord si la subiectul la care nu stie NIMENI de unde sa-l ia, sa nu scrieti nici unul nimic...note...MARI!

soarta e scuza celor slabi, si opera celor puternici, asa ca mai slabiti-ne fratilor!
- cocomar
- junior
cat despre asa zisul centru universitar parerea mea de targovistean este foarte proasta.Nu e decat o adunatura de studenti care vor sa o frece pe banii parintilor care ori sunt de la tara si nu stiu pe ce dau banii de intretinere a asa zisilor studenti ori sunt plini de bani dar snobi care vor ca copilul lor tembel sa aibe o facultate.....bine ca unii fiind in romania ii vor angaja undeva mai ales ca o sa aibe si "facultate"
Am si eu rude care sunt sau au fost pe acolo...imi este jena.
Cat despre cursurile universitare eu stiu ca la sf IOan cand se fac cursuri de laparoscopie de ex se platesc si lasfarsit dupa un asa zis examen primesti un certificat.
Asa ca lasati-o pe domnisoara doctor in pace ca are dreptate
Cat despre cursurile universitare eu stiu ca la sf IOan cand se fac cursuri de laparoscopie de ex se platesc si lasfarsit dupa un asa zis examen primesti un certificat.
- b3
- elite
b3 wrote:Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?
Multumesc.
Nimeni ?

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- HornySkunk
- senior
cocomar wrote:cat despre asa zisul centru universitar parerea mea de targovistean este foarte proasta.Nu e decat o adunatura de studenti care vor sa o frece pe banii parintilor care ori sunt de la tara si nu stiu pe ce dau banii de intretinere a asa zisilor studenti ori sunt plini de bani dar snobi care vor ca copilul lor tembel sa aibe o facultate.....bine ca unii fiind in romania ii vor angaja undeva mai ales ca o sa aibe si "facultate"
Cocomar eu tocmai asta spuneam, sa nu ne ghidam numai dupa niste pareri ci sa vedem obiectiv performanta celor doua universitati. Studiul pe care l-am postat nu e o parere personala a autorilor ci contine date cu privire la colaborarile stiintifice intre universitati si alte centre de cercetare, academice sau nu. Daca te uiti pe grafic UMF si Valahia sunt pe pozitii similare. O fi meritul Univ Valahia? O fi o problema a UMF? Nu stiu, dar bazandu-ne pe un criteriu obiectiv (colaborarea cu alte centre in domeniul cercetarii) putem sa punem Univ Valahia langa UMF Carol Davila.
Desigur ca putem sa facem si o analiza sentimentala, subiectiva sau cum vrei sa ii spui tu dar asta nu ne face decat sa ne amageasca; UMF e (a devenit) o universitate oarecare. E drept, e mai cool sa fii student in Bucuresti (iti cunosc frustrarile, si eu sunt tot dambovitean) decat in 'provincie', la Univ Petrosani. E o chestiune de perceptie dar, in mod obiectiv eu vad ca cele doua universitati sunt echivalente din punct de vedere al performantei stiintifice.
Eu nu indraznesc sa ii spun domnisoarei doctor cum ar trebui sa se poarte/scrie pe forum un 'cadru didactic', cred ca domnul profesor i-ar putea da sfaturi mai bune, dansul fiind si psiholog.
- cocomar
- junior
in primul rand nu am nici un motiv de frustrare....nu vreau sa par ingamfat dar ma tot intreb care o fii mai frustrat tu de la petrosani(oare e medicina si acolo) sau eu de la bucuresti
......
Sa revin la subiectul de baza tu compari univ de medicina din bucuresticu Valahia care nici macar nu are facultate de medicina....deci compari niste ananas cu niste prune pleostite de voinesti. Daca ai fi comparat univ de mediina din bucuresti cu clujul sau timisoara sau iasul nu aveam nimik de spus dar asa tu chiar esti pe langa subiect....
sunt de acord ca nivelul univ de medicina a scazut....eu cand am luat la facultate sau acum ca o termin nu am nici o satisfactie singurul lucru care ma anima e ca o sa fac ceea ce mi-am dorit cel mai mu;lt in viata chirurgie........dar nu a scazut atat de mult incat niste frustrati ca tine sa o compare cu valahia.....din cauza unor oameni ca tine unii ca mine inclusiv eu se gandesc sa plece din tara asta.......pun pariu ca mai ai si vreun parinte cine stie ce stab ......dar nu prea mare ca n-a putu sa te bage totusi la o universitate mai ca lumea

Sa revin la subiectul de baza tu compari univ de medicina din bucuresticu Valahia care nici macar nu are facultate de medicina....deci compari niste ananas cu niste prune pleostite de voinesti. Daca ai fi comparat univ de mediina din bucuresti cu clujul sau timisoara sau iasul nu aveam nimik de spus dar asa tu chiar esti pe langa subiect....
sunt de acord ca nivelul univ de medicina a scazut....eu cand am luat la facultate sau acum ca o termin nu am nici o satisfactie singurul lucru care ma anima e ca o sa fac ceea ce mi-am dorit cel mai mu;lt in viata chirurgie........dar nu a scazut atat de mult incat niste frustrati ca tine sa o compare cu valahia.....din cauza unor oameni ca tine unii ca mine inclusiv eu se gandesc sa plece din tara asta.......pun pariu ca mai ai si vreun parinte cine stie ce stab ......dar nu prea mare ca n-a putu sa te bage totusi la o universitate mai ca lumea

- Mada2004
- senior
HornySkunk, pe linga faptul ca, din documentul caruia i-ai dat tu link, se observa ca Universitatea Valahia are mai putine articole ISI publicate decit UMFCD, se mai poate observa ca majoritatea colaborarilor Univ Valahia s-au facut cu "INCD pentru Inginerie Electrica" (care nu vad ce treaba are cu medicina) si cu Univ Politehnica Bucuresti (care iar nu are legatura cu medicina).
Apoi, Univ Valahia NU are facultate de medicina, cum se poate observa pe situl lor: http://www.valahia.ro/academice/facultati/index.html
Deci nu vad ce legatura are cu medicina si ce incerci tu sa demonstrezi.
Ba mai mult, UMFCD are doar 3 facultati in timp ce Univ Valahia are 8 facultati si 3 colegii, ceea ce inseamna ca la un volum egal de articole publicate per universitate (desi din documentul indicat de tine se vede ca UMFCD are un volum mai mare de art. publ.), per facultate, UMFCD are un volum mult mai mare de articole publicate (de 2, 6 ori mai mare daca luam in consideratie numai facultatile si de 3,6 ori mai mare, daca luam in consideratie si colegiile din Univ Valahia).
Apoi, Univ Valahia NU are facultate de medicina, cum se poate observa pe situl lor: http://www.valahia.ro/academice/facultati/index.html
Deci nu vad ce legatura are cu medicina si ce incerci tu sa demonstrezi.
Ba mai mult, UMFCD are doar 3 facultati in timp ce Univ Valahia are 8 facultati si 3 colegii, ceea ce inseamna ca la un volum egal de articole publicate per universitate (desi din documentul indicat de tine se vede ca UMFCD are un volum mai mare de art. publ.), per facultate, UMFCD are un volum mult mai mare de articole publicate (de 2, 6 ori mai mare daca luam in consideratie numai facultatile si de 3,6 ori mai mare, daca luam in consideratie si colegiile din Univ Valahia).
-
- newbie
grile digesti colentina?
mai, ca sa revenim la subiectul subiectelor. Are careva grilele de la digetsiv colentina? C atot auda ca existe . Si vreau si eu, ca merit........pls, scotociti va de foi volante si da ti mi si mie

BLAME IT ON MY YOUTH
-
- junior
-
- junior
- crisalia
- senior
- crisalia
- senior
-
- elder
-
- elder
- HornySkunk
- senior
Revenim...
In clasamentul universitatilor din Romania UMF este pe locul 24 in timp ce UVT este pe locul 10.
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities.php
Universitatea Valahia Târgovişte, locul 10
articole/100pers 7,46
procent din maxim: 29%
nr de articole: 25
cadre didactice : 335
Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, locul 24
articole/100pers 3,05
procent din maxim: 12%
nr de articole: 39
cadre didactice : 1278 (
cam un cadru didactic/5 studenti )
UMF Cluj: locul 16, UMF Timisoara: locul 23
Numarul de articole nu se calculeaza pe numar de facultati ci pe numar de creiere, cum este si normal. Spui ca nu putem compara fac de inginerie cu fac de medicina. Ba da, se pot compara, asta e si scopul studiului, sa evalueze universitatile dupa o metoda stiintifica ce este verificata si practicata si in afara. In domeniul medical se publica (ar trebui sa se publice) mult mai mult decat in alte domenii (cum este ingineria), daca vreti sa comparam in valoare absoluta numarul de articole, dar nu este cazul aici. In concluzie nu stiu cine este frustrat in toata discutia asta.
Btw univ Petrosani e pe locul 36 dar vine tare din urma.
In clasamentul universitatilor din Romania UMF este pe locul 24 in timp ce UVT este pe locul 10.
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities.php
Universitatea Valahia Târgovişte, locul 10
articole/100pers 7,46
procent din maxim: 29%
nr de articole: 25
cadre didactice : 335
Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, locul 24
articole/100pers 3,05
procent din maxim: 12%
nr de articole: 39
cadre didactice : 1278 (

UMF Cluj: locul 16, UMF Timisoara: locul 23
Numarul de articole nu se calculeaza pe numar de facultati ci pe numar de creiere, cum este si normal. Spui ca nu putem compara fac de inginerie cu fac de medicina. Ba da, se pot compara, asta e si scopul studiului, sa evalueze universitatile dupa o metoda stiintifica ce este verificata si practicata si in afara. In domeniul medical se publica (ar trebui sa se publice) mult mai mult decat in alte domenii (cum este ingineria), daca vreti sa comparam in valoare absoluta numarul de articole, dar nu este cazul aici. In concluzie nu stiu cine este frustrat in toata discutia asta.
Btw univ Petrosani e pe locul 36 dar vine tare din urma.

-
- junior
b3 wrote:
Cursuri si microcursuri de chirurgie anul 3 (semiologie chirurgicala) de la Sf. Maria ? Si info despre exam ?
Multumesc.
Nimeni ? Mai mult info depsre examen de fapt
Practicul consta in:examen oral cu un asistent ,dupa care se intra la profu.unde ti se da o foarfeca,sonda ceva acolo si tu trebuie sa spui cum se numeste si la ce foloseste: pe langa asta intrebari de chirurgie generala.
La scris este greu:se da 10 subiecte(trebuie sa stii cartea f. bine)si nu se poate nici baream sa te intorci la colegu ca te da afara.La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!
Multumesc.
Practicul consta in:examen oral cu un asistent ,dupa care se intra la profu.unde ti se da o foarfeca,sonda ceva acolo si tu trebuie sa spui cum se numeste si la ce foloseste: pe langa asta intrebari de chirurgie generala.
La scris este greu:se da 10 subiecte(trebuie sa stii cartea f. bine)si nu se poate nici baream sa te intorci la colegu ca te da afara.La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!
-
- junior
b3 wrote:
Multumesc.
Multumesc.
-
- junior
b3 wrote:
Multumesc.
Multumesc.
-
- newbie
Recomandare link-uri
Poate cineva sa imi dea si mie niste link-uri cu noutati legate de biochimie(descoperiri noi, experimente pe la universitati din strainatate,...), dar cu notiuni cat mai moderne. 

Paladin
- Rash
- senior
maricica wrote:
La mine in serie au picat destul de multi la scris(si era o serie buna)iar in restanta a fost si mai greu.Deci sa inveti bine cartea profesorului.Succes!!
Tu vorbesti serios???ma refer la picatul ala pe capete!Nu mi se pare foarte sanatoasa conceptia lor,mai ales ca nu facem mai nimic pe acolo.Stam si frecam menta toata ziua!Aaaa,da inca o questie:are vreo importanta caietul ala de care a zis Profu' sau e doar asa apa de ploaie!Ca sa stiu sa ma apuc de scris daca e pe bune!
Primum non nocere!