Tematica de licenta pentru medicina - 2004!
-
- junior
seful de promotie?
apropo..cine este seful de promotie? 

- dezertoarea
- junior
- Dr. Cox
- newbie
Craiova a scapat ieri de licenta.
A fost lejer din cate am inteles de la cineva care a dat acolo.
Despre grilele gresite le-au zis sa treaca raspunsul asa cum il aveau ei in baza de date (gresit adica).
Asteptam sa zica ceva de licenta presedintele SSMB " Seb" , pentru ca este coleg cu noi si pt ca a participat intens la schimbarea actualei conduceri, datorita careia nu avem deocamdata nimic oficial.Daca nu citeste ceea ce am scris il rog pe Site Adm. sa il anunte, asa cum a avut bunul obicei sa o faca si cu Ema N.
P.S. O bila alba pt Victor ca ne-a scos din ceata cu licenta in sensul ca macar avem o vaga idee in legatura cu grilele dupa care trebuie sa invatam.
A fost lejer din cate am inteles de la cineva care a dat acolo.
Despre grilele gresite le-au zis sa treaca raspunsul asa cum il aveau ei in baza de date (gresit adica).
Asteptam sa zica ceva de licenta presedintele SSMB " Seb" , pentru ca este coleg cu noi si pt ca a participat intens la schimbarea actualei conduceri, datorita careia nu avem deocamdata nimic oficial.Daca nu citeste ceea ce am scris il rog pe Site Adm. sa il anunte, asa cum a avut bunul obicei sa o faca si cu Ema N.
P.S. O bila alba pt Victor ca ne-a scos din ceata cu licenta in sensul ca macar avem o vaga idee in legatura cu grilele dupa care trebuie sa invatam.
PE CINE NU LASI SA MOARA, NU TE LASA SA TRAIESTI!
-
- junior
ptr victor:
De ce nu lasa Cinteza doar grilele de Bucuresti (la cele 25 de teme la care sunt facute)?
Ar ieshi 472 de grile (cu tot cu CS) din 25 de teme + inca niste grile din celelalte 10 teme (de exemplu grilele Clujului, ca anul trecut)!!!
Folosind doar CM, ar iesi si mai putine !!!
E o cifra rezonabila (fatza de 1862) !!!
(Scuze: cand am facut calculele astea am inclus si grilele CS !!!!)
Tema MF Nr grile B Titlul temei
2 15 Pneumonii
3 15 TBC pulm
4 15 Astm
5 15 Pleurezii
6 13 Insuf resp
7 0 Angina pectorala stab + instab
8 18 IMA
10 0 HTA
11 15 ICC
12 0 MS
15 19 Ulcere
16 15 Litiaza biliara
18 15 PAR
19 15 Tromboza
20 0 Anemii
22 0 Hepatita acuta virala
23 0 Septicemii
24 26 AVC
25 12 Soc hipovol
26 30 Abd ac chir
27 0 Sarcina normala si urmarirea ei
29 10 Infectii perinatale
30 37 Diaree ac copil
31 9 DAR
32 60 Malnutr
33 10 Rahitism
35 47 ICARS copii
36 0 AB copii
38 0 CZ hep
39 0 Sd nefritic ac
40 16 Sd nefrotic
41 15 IRC
42 10 Adenom de prostata
43 10 K mamar
44 10 K col
De ce nu lasa Cinteza doar grilele de Bucuresti (la cele 25 de teme la care sunt facute)?
Ar ieshi 472 de grile (cu tot cu CS) din 25 de teme + inca niste grile din celelalte 10 teme (de exemplu grilele Clujului, ca anul trecut)!!!
Folosind doar CM, ar iesi si mai putine !!!
E o cifra rezonabila (fatza de 1862) !!!
(Scuze: cand am facut calculele astea am inclus si grilele CS !!!!)
Tema MF Nr grile B Titlul temei
2 15 Pneumonii
3 15 TBC pulm
4 15 Astm
5 15 Pleurezii
6 13 Insuf resp
7 0 Angina pectorala stab + instab
8 18 IMA
10 0 HTA
11 15 ICC
12 0 MS
15 19 Ulcere
16 15 Litiaza biliara
18 15 PAR
19 15 Tromboza
20 0 Anemii
22 0 Hepatita acuta virala
23 0 Septicemii
24 26 AVC
25 12 Soc hipovol
26 30 Abd ac chir
27 0 Sarcina normala si urmarirea ei
29 10 Infectii perinatale
30 37 Diaree ac copil
31 9 DAR
32 60 Malnutr
33 10 Rahitism
35 47 ICARS copii
36 0 AB copii
38 0 CZ hep
39 0 Sd nefritic ac
40 16 Sd nefrotic
41 15 IRC
42 10 Adenom de prostata
43 10 K mamar
44 10 K col
- Courage
- junior
Am vb cu cineva de la C-ta si sustine ca a avut si CS...
Acum eu nu mai inteleg nimic.
Conform http://www.umft.ro/ssmt/images/308.jpg
Also scrie ca se va corecta ca la rezidentiat, deci la CM trebuie bifate minim doua raspunsuri si maxim 4 (din 5 in total)
Totusi sa nu ne trezim fentati. In acel scan scrie cu raspunsuri multiple, ceea ce sper eu sa insemne CM (only) !
Victor, ma auzi ? Cinteaza & Co ce dreaq fac ?
Niste raspunsuri concrete la intrebari simple sunt mai mult decat binevenite.
Sigur doar din grilele de MF 2003 ?
Also scrie ca se va corecta ca la rezidentiat, deci la CM trebuie bifate minim doua raspunsuri si maxim 4 (din 5 in total)
Totusi sa nu ne trezim fentati. In acel scan scrie cu raspunsuri multiple, ceea ce sper eu sa insemne CM (only) !
- Dr. Cox
- newbie
Courage wrote:Am vb cu cineva de la C-ta si sustine ca a avut si CS...
si la Craiova au avut si complement simplu
Domnule, de-a dreptul deprimant cum niste INCAPABILI au reusit sa se ridice dintre noi (si ma refer la conducerea studenteasca).In momentul grevei nu le mai tacea gura,
la bal si la licenta ...a

- victor
- elder
mai usor - mai usor. Deocamdata ce e clar - e clar. restul se clarifica. Suna absurd, stiu - dar nu se stiu inca toate.
Am inteles ca cel putin un centru nu a respectat nici macar programa de licenta pe care a cerut-o ministerul educatiei (adica a avut teme care nu sunt in prgrama de mf) - ceea ce recunosc ca ma pune in incurcatura cu interpretarea ordinului de ministru si a importantei pe care o are si trebuie sa o aiba.
O sa revin cu mai multe informatii noi imediat ce le am.
Am inteles ca cel putin un centru nu a respectat nici macar programa de licenta pe care a cerut-o ministerul educatiei (adica a avut teme care nu sunt in prgrama de mf) - ceea ce recunosc ca ma pune in incurcatura cu interpretarea ordinului de ministru si a importantei pe care o are si trebuie sa o aiba.
O sa revin cu mai multe informatii noi imediat ce le am.
- Courage
- junior
- Dr. Cox
- newbie
chrislove wrote:De unde stii ca s-au luat note mari, pt ca doar ce a fost licenta la ei si nu stiu daca s-au si corectat inca?
s-au corectat ;cel putin la Craiova stiu ca au primit raspunsurile in termen de 24 h
Last edited by Dr. Cox on Sun Sep 12, 2004 2:37 pm, edited 1 time in total.
- lady galadriel
- senior
- Courage
- junior
La C-ta am vb cu cumnata mea care este anul 5 acum.
Ea a vorbit cu doi prieteni care au dat acum si luasera: 9.89, repsectiv 10.
Toti au luat note mari
Descrierea lor a fost: "exemen lejer..."
Rezultatele au fost date seara...
Ea a vorbit cu doi prieteni care au dat acum si luasera: 9.89, repsectiv 10.
Toti au luat note mari
Descrierea lor a fost: "exemen lejer..."
Rezultatele au fost date seara...
Last edited by Courage on Sun Sep 12, 2004 2:43 pm, edited 1 time in total.
- Courage
- junior
- eris
- junior
In afara contextului...
Rezolvand grilele pentru licenta, m-am intrebat de nenumarate ori daca sunt concepute de medici sau de ingineri (no offence)...Nici macar nu s-au sinchisit sa citeasca capitolul respectiv in intregime sau sa inteleaga contextul!!! Multe grile rezulta prin impartirea frazelor printr-un ENTER acolo unde existau virgulele unei enumerari!!!Time is money!!!
Rezolvand grilele pentru licenta, m-am intrebat de nenumarate ori daca sunt concepute de medici sau de ingineri (no offence)...Nici macar nu s-au sinchisit sa citeasca capitolul respectiv in intregime sau sa inteleaga contextul!!! Multe grile rezulta prin impartirea frazelor printr-un ENTER acolo unde existau virgulele unei enumerari!!!Time is money!!!
- Courage
- junior
-
- senior
Va rog frumos, poate sa imi zica si mie cineva daca la licenta avem de imbulinat (ca la rezi)? Si daca da, cu ce: carioca, pix? Si cam dupa cate zile avem rezultatele la licenta?
Si inca o intrebare putin offtopic: la prezentarea lucrarii trebuie sa avem halate? Pt. ca nu am auzit vreodata pe cineva sa pomeneasca de asa ceva.
Si inca o intrebare putin offtopic: la prezentarea lucrarii trebuie sa avem halate? Pt. ca nu am auzit vreodata pe cineva sa pomeneasca de asa ceva.
- elfstone
- senior
In primul rand sa anunt ca sunt in culmea iritarii - rezolv grile de dimineata.
Asa ca:
Propunerea asta mi se pare esentiala, vitala, de baza si de bun simt: de acum incolo (macar!) fiecare grila ar trebui sa fie semnata. Da, tata! Semnata. Chiar as vrea sa stiu cine sunt astia. Nu reusesc inca sa imi dau seama daca sunt oligofreni sau inimaginabil de nesimtiti. Lasati analizele si fineturile la o parte. Grilele sunt facute de niste tembeli. Nu cunosc, intelegeti, nu cunosc nici un om intr-atat de nesimtit si iresponsabil incat sa faca o treaba, orice treaba, in halul asta de prost. E de neconceput! Daca nu sunt platiti sau nu le convine sau nu sunt in stare ar trebui sa se abtina. NU se poate sa accepti sa faci ceva si sa faci acel lucru in asa hal! Spunea cineva de ingineri.. bah! un inginer le facea bine! Toti inginerii pe care ii cunosc sunt cat de cat meticulosi, rigurosi etc, dar nu contaza. Grilele astea sunt facute de nesimtiti, repet cu riscul de a ma repeta:) Si cu acelasi risc, repet si propunerea: grilele sa fie prezentate asa --
Gxxxxxxx (Dr. Ionescu Ioana, spitalul Spitalescu, Pociovalistea din Deal)
Sub masca anonimatului creste mucegaiul si mazga nesimtirii si incompetentei. Jos anonimatul!
M-am mai linstit, suficient cat sa ma intorc la treaba. Bafta, fratilor - doar asta ne-a mai ramas....
PS: Victor, nu mai fi asa defensiv ca ne gandim la alte alea...
Asa ca:
Propunerea asta mi se pare esentiala, vitala, de baza si de bun simt: de acum incolo (macar!) fiecare grila ar trebui sa fie semnata. Da, tata! Semnata. Chiar as vrea sa stiu cine sunt astia. Nu reusesc inca sa imi dau seama daca sunt oligofreni sau inimaginabil de nesimtiti. Lasati analizele si fineturile la o parte. Grilele sunt facute de niste tembeli. Nu cunosc, intelegeti, nu cunosc nici un om intr-atat de nesimtit si iresponsabil incat sa faca o treaba, orice treaba, in halul asta de prost. E de neconceput! Daca nu sunt platiti sau nu le convine sau nu sunt in stare ar trebui sa se abtina. NU se poate sa accepti sa faci ceva si sa faci acel lucru in asa hal! Spunea cineva de ingineri.. bah! un inginer le facea bine! Toti inginerii pe care ii cunosc sunt cat de cat meticulosi, rigurosi etc, dar nu contaza. Grilele astea sunt facute de nesimtiti, repet cu riscul de a ma repeta:) Si cu acelasi risc, repet si propunerea: grilele sa fie prezentate asa --
Gxxxxxxx (Dr. Ionescu Ioana, spitalul Spitalescu, Pociovalistea din Deal)
Sub masca anonimatului creste mucegaiul si mazga nesimtirii si incompetentei. Jos anonimatul!
M-am mai linstit, suficient cat sa ma intorc la treaba. Bafta, fratilor - doar asta ne-a mai ramas....
PS: Victor, nu mai fi asa defensiv ca ne gandim la alte alea...
-
- junior
monitorizati?
se spunea ca suntem monitorizati (cel putin forumul).....eu nu cred pentru ca s-ar fi sesizat unul din cei din "consiliul doctorilor" sau ce-or fi ei numai citind cateva din exemplele de grile aberante care au aparut aici...cum s'ar simti domnul cinteza cand ar citi aici ca prima linie de tratament in AVC este "modificarea stilului de viata", iar tromboliza se face de urgenta la toti cu semne clinice de infarct miocardic (nu conteaza EKG, nu conteaza ca pot avea semne clinice de infarct cei cu disectie de aorta....).
domnilor care monitorizati forumul...aveti mila de noi si nu puneti sa invatam pe de rost intrebari cu raspunsuri gresite ..cum se zvoneste..macar atat.
IN rest..ma revol si eu cum pot contra facatorilor de grile...

domnilor care monitorizati forumul...aveti mila de noi si nu puneti sa invatam pe de rost intrebari cu raspunsuri gresite ..cum se zvoneste..macar atat.
IN rest..ma revol si eu cum pot contra facatorilor de grile...

- lady galadriel
- senior
- doctorpieleanu
- senior
Apropo de propunerile tale Elfstone : le imbratisez pe toate .
In opinia mea cei mai in masura sa faca grilele de licenta/rezi ar fi rezidentii de an mic care au materia parcursa. Au o privire de ansamblu.
Si inca ceva : In opinia mea cel mai bun sistem de selectie a candidatilor este cel american. Examene fara bibliografie, + proba clinica eliminatorie
Valorile ies in fata!
.....a pardon asta era topicul de licenta, de unde am plecat si unde am ajuns!
Dar avea dreptate cineva care spunea ca de la orice subiect de discutie ai pleca , ajungi sa discuti tot despre situatia de ***** din romania ,comparativ cu cea din alte parti
va salut respectuos ca ma asteapta grilelle de malnutritie
In opinia mea cei mai in masura sa faca grilele de licenta/rezi ar fi rezidentii de an mic care au materia parcursa. Au o privire de ansamblu.
Si inca ceva : In opinia mea cel mai bun sistem de selectie a candidatilor este cel american. Examene fara bibliografie, + proba clinica eliminatorie
Valorile ies in fata!
.....a pardon asta era topicul de licenta, de unde am plecat si unde am ajuns!
Dar avea dreptate cineva care spunea ca de la orice subiect de discutie ai pleca , ajungi sa discuti tot despre situatia de ***** din romania ,comparativ cu cea din alte parti
va salut respectuos ca ma asteapta grilelle de malnutritie
- doctorpieleanu
- senior
...... mai si voi chiar credeti ca dr. Cinteza citeste topicurile astea?
eu zic ca ar fi util sa se logheze aici si sa ofere lamuriri in legatura cu aceste probleme arzatoare.
Si cum nu e recomandabil sa faca greseala sa-si puna numele(ca mine), va las pe voi sa-i oferiti niste variante de nick name.
Cum mie imi place sa dau mereu exemple din fotbal nu o sa fac exceptie nici de data asta.
laudabila ideea principalelor ziare de sport de a aduce zilnic o personalitate sportiva in direct pe chat, cu cititorii.
Eu zic ca ar suna bine si :" Fl Popa si M. Cinteza au dialogat timp de 4 ore cu viitorii rezidenti, pe forumul IMED."
ia spuneti mai bat campii sau........
va salut , si abia acum realizez ca ideea este extraordinara !
Caut sustinatori pentru a o promova ! administratorii ce zic ?
eu zic ca ar fi util sa se logheze aici si sa ofere lamuriri in legatura cu aceste probleme arzatoare.
Si cum nu e recomandabil sa faca greseala sa-si puna numele(ca mine), va las pe voi sa-i oferiti niste variante de nick name.
Cum mie imi place sa dau mereu exemple din fotbal nu o sa fac exceptie nici de data asta.
laudabila ideea principalelor ziare de sport de a aduce zilnic o personalitate sportiva in direct pe chat, cu cititorii.
Eu zic ca ar suna bine si :" Fl Popa si M. Cinteza au dialogat timp de 4 ore cu viitorii rezidenti, pe forumul IMED."
ia spuneti mai bat campii sau........
va salut , si abia acum realizez ca ideea este extraordinara !
- inselata
Nu as fi crezut! Locul unde am regasit iubirea tineretii mele! Unde te-am regasit pe tine: autor al documentului word de la licenta dr. Cox, cel care umbla in acelasi timp cu trei fete si se credea mare donjuan, dar lui ii tremura chilotii la licenta. Cand m-am rupt de el am suferit deziluzia vietii mele. Nu as fi crezut - te-ai apucat sa inveti, te-ai apucat acum sa dai lectii de moralitate, te-a lovit intelepciunea. Te-ai schimbat! vad, deci pot sa judec! TU????? Am vazut si eu - si am putut sa te judec! Si vor vedea si altii si altele. Acum sau poate mai tarziu.
Magarule!
Magarule!
- Courage
- junior
- victor
- elder
vezi http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=341
Poate reusim si anul acesta, mai tarziu insa.
- Adna
- junior
victor wrote:
vezi http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=341
Poate reusim si anul acesta, mai tarziu insa.
Ar fi extrem de util! Nu stiam ca anul trecut ati facut asa ceva.Sper sa se poata si acum.Deja am o lista de intrebari!
SUCCES!
- Gongul
- senior
ZZZZZVVVVVOOOOONNNNN
Am auzit un zvon - cum ca grilele sunt facute de bibliotecare - si stand si facand grile incep sa dau din ce in ce mai multa crezare acestui zvon!
L-am auzit de la un coleg...sper ca acum sa nu sariti pe mine si sa-mi spune-ti ca eu arunc zvonuri...REPET: am auzit un zvon!!!
Spor maxim in continuare!
L-am auzit de la un coleg...sper ca acum sa nu sariti pe mine si sa-mi spune-ti ca eu arunc zvonuri...REPET: am auzit un zvon!!!
Spor maxim in continuare!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu
-
- junior
- Courage
- junior
Mihai, este ciudat ca nu se stie nimic de ce s-a intamplat la intalnirea asta, dar am mari indoieli ca s-a extins atat de mult in timp...
Acum nu stiu ce sa zic, insa nu am nici un info. Poti sa o suni pe Adina, mie oricum nu-mi raspunde. Se pare ca nici unul din cei prezenti la intalnire nu raspunde...
Acum nu stiu ce sa zic, insa nu am nici un info. Poti sa o suni pe Adina, mie oricum nu-mi raspunde. Se pare ca nici unul din cei prezenti la intalnire nu raspunde...
- lady galadriel
- senior
- Courage
- junior