Anu I
-
- newbie
Anu I
Iertati-ma,dar am crezut de cuvinta sa recurg la un ajutor cu adevarat sigur,din partea voastra,cei trecuti prin asa ceva.Am incercat sa ma lamuresc in privinta materilor pentru aceasta prima sesiune, care va veni.In acea agenda, cu materile pe care le avem anu acesta,este omisa psihologia medicala,cate credite are?e de un semestru?dau verificare sau examen mare?....
Am inteles ca am biofizica,genetica si anatomie(embriologie,cadavru,radiologie)...e bine?...mai am si alte examene mari in aceasta sesiune?....Sunt bine venite cat mai multe detalii privind sesiunea sau tot ceea ce se leaga de anu' I.Noi suntem mai derutati,acum la inceput,si am avea nevoie de ceva sfaturi(in privinta profilor,a materilor,a examenelor...)
In asteptarea unui raspuns,Irina-Anu' I,UMF "Carol Davila"-Bucuresti.
Am inteles ca am biofizica,genetica si anatomie(embriologie,cadavru,radiologie)...e bine?...mai am si alte examene mari in aceasta sesiune?....Sunt bine venite cat mai multe detalii privind sesiunea sau tot ceea ce se leaga de anu' I.Noi suntem mai derutati,acum la inceput,si am avea nevoie de ceva sfaturi(in privinta profilor,a materilor,a examenelor...)
In asteptarea unui raspuns,Irina-Anu' I,UMF "Carol Davila"-Bucuresti.
-
- junior
examenul de biofizica depinde de felu in care profesoru imparte cursurile : unii prefera sa intinda biofizica pe tot anul (curs la 2 saptamani) si altii doar pe un semestru (curs saptamanal). examenu e grila
genetica e de semestru si ai subiecte scris.
anatomie pe langa radiologie,embrio si cadavru, unii profi precum marius vlad dau la lp si subiecte de palpare pe viu si la el (vlad) examenu pe cadavru se da altfel
data viit posteaza la topicul adecvat
genetica e de semestru si ai subiecte scris.
anatomie pe langa radiologie,embrio si cadavru, unii profi precum marius vlad dau la lp si subiecte de palpare pe viu si la el (vlad) examenu pe cadavru se da altfel
data viit posteaza la topicul adecvat
- aesira
- senior
- aesira
- senior
- aesira
- senior
- chris0500
- senior
- aesira
- senior
- dustweaver
- elite
totusi, de transferuri in sem II n-am auzit in toata facultatea...
in cel mai rau caz, ne-am pomenit prin noiembrie ca ne mai "dispar" colegi...

in cel mai rau caz, ne-am pomenit prin noiembrie ca ne mai "dispar" colegi...

Bears, beets, Battlestar Galactica.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.
-
- junior
primu examen cu vlad e oribil, pica peste 50% apoi omu se da incet incet pe brazda. depinde f mult si asistentul care-l avetii, fiindca pot avea un cuvant de spus in nota finala
asistenti:
emil - explica super bine si ce preda e suficient, cu el asis se ia examenu
nanea- ea nu prea are timp si-l lasa pe cornel (vai de el) iar la examen nu are obiceiu sa traga spre o nota mai mare
cadariu - nu scoate o vorba la ex dar dintre toti asis lucreaza cel mai mult cu studentii si la cadavru si la teorie
proca - nu face treaba la cadavru, iar la lp e sinteza dar daca te stie studios treci examenu
mai era o asis blonda fumatoare - e a mai napsa dintre toti, si la teorie si la cadavru
asistenti:
emil - explica super bine si ce preda e suficient, cu el asis se ia examenu
nanea- ea nu prea are timp si-l lasa pe cornel (vai de el) iar la examen nu are obiceiu sa traga spre o nota mai mare
cadariu - nu scoate o vorba la ex dar dintre toti asis lucreaza cel mai mult cu studentii si la cadavru si la teorie
proca - nu face treaba la cadavru, iar la lp e sinteza dar daca te stie studios treci examenu
mai era o asis blonda fumatoare - e a mai napsa dintre toti, si la teorie si la cadavru
- aesira
- senior
-
- newbie
plecare(?)
am o intreabare.......As vrea sa ma mut la anu la facultatea de medicina de la cluj......stie cineva cum as putea face asta?
- pinky
- senior
ia toate examenele .adica sa fi integralista. cauta 3 motive intemeiate pt care vrei sa te muti(vrei sa fi mai aproape de parinti, ai ruda care te sustine material in bucuresti, situatie materiala mai precara care nu iti mai permite sa stai la cluj, etc). Trateaza cu secretarele de la cluj. Bucurestiul nu discuta cu tine fara actele de la cluj. Important este sa iti dea drumul aia de la cluj. Buc te primeste usor. Bafta. Alte info pe private daca mai vrei
- YY
- senior
pinky wrote:ia toate examenele .adica sa fi integralista. cauta 3 motive intemeiate pt care vrei sa te muti(vrei sa fi mai aproape de parinti, ai ruda care te sustine material in bucuresti, situatie materiala mai precara care nu iti mai permite sa stai la cluj, etc). Trateaza cu secretarele de la cluj. Bucurestiul nu discuta cu tine fara actele de la cluj. Important este sa iti dea drumul aia de la cluj. Buc te primeste usor. Bafta. Alte info pe private daca mai vrei
Alo, citeste cu atentie, irinuk a zis ca vrea sa se mute la Cluj (probabil din Bucuresti), nu sa vina de la CJ la Bcuresti.
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !
-
- newbie
VA ROG MULT...........
AM SA VA ROG CEVA.....PANA IN VACANTA, AM SI EU NEVOIE DE TOATE CURSURILE LA BIOCHIMIE(ATANASIU),EMBRIOLOGIE(ISPAS),GENETICA,BIOFIZICA(CU TIPA) SI PSIHOLOGIE MEDICALA(IAMANDESCU)....VA ROG MULT....CINE E DIN ANII MAI MARI SI LE DETINE FRUMOS SCRISE (SAU XEROXATE) ROG SA MI LE DEA SA LE TRG SI EU LA XEROX....PLS....E URGENT.....
IRINA-ANU I-CAROL DAVILA -BUCURESTI...........
IRINA-ANU I-CAROL DAVILA -BUCURESTI...........
-
- newbie
?
AM FOST LA CURSURI(LA MULTE DINTRE ELE),DAR AS VREA DUPA VACANTA SA MA DUC CU UN CURS INAITNTE, CA SA STIU CE SPUNE ALA ACOLO...ALTFEL NU PREA INTELEG NIMIC....HELP......CA MAI DAU SI CU NASU DE SESIUNE SI
.......BINE,FIE.....FAC CINSTE CU O BERE.....E BINE?.....DECI....CINE ARE SA DEA CURSURILE MENTIONATE PENTRU TOATA PERIOADA ANULUI?

- pinky
- senior
-
- newbie
PLS
INCA CEVA.....AS DORI TOTUSI SA MA INTALNESC CU MEDICINISTI(CAROL DAVILA) ANU II......EU STAU IN AVIATIEI...DACA CINEVA E DE PE AICI SA SPUNA, NE-AM PUTEA VEDEA PRIN VECINATATE...VREAU SA AFLU CAT MAI MULTE DESPRE ACEST PRIM AN LA MEDICINA SI DE LA PROFI NU POT, VOI MA PUTETI AJUTA...
IRINA

IRINA
-
- junior
intelegi mai usor citind din carte dupa curs decat incercand sa asimilezi o notiune noua fara a ti-o prezenta cineva in prealabil
la embriologie mai poti folosi si andronescu (mare alba in format A3) fiind utila si in anul 2 insa cursu e baza, la biokimie la atanasiu stiu ca e naspa cursu insa trebuie urmarit si exista o carte albastra de grile care cica ar fi baza la ex din vara, biofizica poti folosi cartea veke de la bibleoteca dar exista (functie de profesor) cursuri date pe cd care ajung la 100 si ceva de pagini (vezi la cei de anu 2)cred ca le mai am si eu, o sa ma uit dupa ele.
la genetica de faci cu isvoranu ai cartea lui maronie sau cea albastra facuta cu albu, de faci cu albu ai cursurile lui care se dau cuvant cu cuvant la examen, psihologia e usoara
de ai intrebari tremete si tu la intelocutori pe mail sau punele aici
p.s. ai terminat liceul in floreasca langa piscina blue ciel ?
la embriologie mai poti folosi si andronescu (mare alba in format A3) fiind utila si in anul 2 insa cursu e baza, la biokimie la atanasiu stiu ca e naspa cursu insa trebuie urmarit si exista o carte albastra de grile care cica ar fi baza la ex din vara, biofizica poti folosi cartea veke de la bibleoteca dar exista (functie de profesor) cursuri date pe cd care ajung la 100 si ceva de pagini (vezi la cei de anu 2)cred ca le mai am si eu, o sa ma uit dupa ele.
la genetica de faci cu isvoranu ai cartea lui maronie sau cea albastra facuta cu albu, de faci cu albu ai cursurile lui care se dau cuvant cu cuvant la examen, psihologia e usoara
de ai intrebari tremete si tu la intelocutori pe mail sau punele aici
p.s. ai terminat liceul in floreasca langa piscina blue ciel ?
-
- junior
carti de la colegii mai mari
Un sfat pt studentii de anul I : nu e nevoie sa cumparati carti de la asistenti/profesori fiindca nu se face nici o lista si nu o sa conteze la examen ca i-ai cumparat cartea.
O sa aveti nevoie de ele pt examen in sensul ca se va da din ele dar le puteti lua de la colegii din anii mari care nu mai au nevoie de ele si le dau la pret de anticariat desi sunt in stare perfecta fiindca multe sunt carti proaste pe care le-au folosit doar pt un anume stagiu/materie.
Puteti solicita carti,atlase,dictionare,cursuri la adresa de e-mail : carti_medicina@yahoo.com .
De asemenea dupa ce le folositi le puteti vinde la colegii ce vin din urma si va recuperati banii (la aceasi adresa de mail).
O sa aveti nevoie de ele pt examen in sensul ca se va da din ele dar le puteti lua de la colegii din anii mari care nu mai au nevoie de ele si le dau la pret de anticariat desi sunt in stare perfecta fiindca multe sunt carti proaste pe care le-au folosit doar pt un anume stagiu/materie.
Puteti solicita carti,atlase,dictionare,cursuri la adresa de e-mail : carti_medicina@yahoo.com .
De asemenea dupa ce le folositi le puteti vinde la colegii ce vin din urma si va recuperati banii (la aceasi adresa de mail).
- doctor jo
- junior
- Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita
aesira wrote:vai de fundu meu...am nimerit exact la doamna asist aia fumatoare...ce scarba incepe sa imi fie de fac ,de ce se intampla pe la orele de anatomie...si am pp eu ca ceva nu e in ordine
nu te culca pe-o ureche sau pe amandoua(cum vrei) k tanti blonda nu face nimic....ea saraca nu face k nu stie mai nimic

sa-ti mai zic ceva.....ceea ce se invata acum la noi la anatomie nu va va folosi la nimic mai tarziu nici macar dc veti opta pt chirurgie. dc vreti note mari tre sa va incarcati memoria cu toate tampeniile pe care in vara dati DELETE k alta solutie nu e. tre sa ramaneti cu niste chestii de anatomie mari si importante nu chichitze de genul ce arteriola se desprinde din dumnezeu stie ce arterutza de la lobul drept hepatic. dc chiar vrei sa stii ce sa inveti k sa si ramai cu ceva intreaba-ma si o sa-ti spun cu cea mai mare placere k nu vreau sa mai faca si altii aceeasi tampenie pe care am facut-o io incarcandu-mi memoria inutil.
nanea are o vorba:anatomia se invata de 18 ori si o uiti de 17 si asa e.
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
- aesira
- senior
dap ar fi foarte bine cand ai timp sa treci pe aici niste capitole mai imp...faza e ca pe mine ma enerveaza faptul ca resp doamna asistenta ia multe pauze si de obicei din lp de anatomie nu mai ramane prea mare lucru de ex toata data trecuta ne-a aratat inca odata ce este in memb superior sdi apoi ne-a lasat numai pe noi sa recap pe cadavru si apoi cand a venit vb sa il intoarcem la 7 a zis ca nu mai are rost ca e tarziu...in plus ca la inceput mi s-a parut f misto ca ne preda si era bine ,asta la oase,dar acum ne face cate o schema indescifrabila asta odata pe luna si e toata predarea...in rest se face numai ca diseca...mey in leg cu faptu ca ai zis ca nu stie nika ,pare sa stie adika ne da multe exemple pe unde a fost si ne mai spune cate ceva si practic si nu da semne ca se incurca la detaliile din materie
for true metal