Centrul IT din facultate ?

care ne mananca zilele
b3
elite
elite

Centrul IT din facultate ?

Postby b3 » Thu Oct 07, 2004 10:43 pm

Pe http://www.uni-davila.ro la Facilities>Computer Center scrie:

The "Carol Davila" University of Medicine and Pharmacy has a modern state of the art computer center. The students can use 40 computers connected to the internet and to the local area network (CD-Net), promoting a better communication, giving access to a wide range of journals from the fields of medicine and science. The center is housed in the Library of the Medical Students' Society together with the Erasmus Foreign Languages Training Center.

A branch of the Medical Students' Society is in charge of the Medical Students' Network in the student campus. The medical students internet forum organized by the Medical Students' Society is rated as the third medical web-portal in Romania.

Unde este acest centru si cine are acces la el ? E prima oara cand aud de asa ceva si chiar m-ar fi interesat pentru niste colegi care n-au acces la net si le-ar fi fost de folos informatia. Prin luna mai anul asta chiar am intrat acolo unde scrie biblioteca SSM si unde scrie CDnet pe usa si am intrebat daca pot folosi un calculator pentru un proiect si mi s-a raspuns sec de catre un gigel dinauntru ca "nu".[/quote]
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Dark
senior
senior

Postby Dark » Fri Oct 08, 2004 2:43 pm

lol, centru zice acolo ? si cu 40 de calcuri :) poate sun 40 in fac, io in cele 2 lab uri de info am gasit doar 20 pt studenti si alea invekite si multe din ele scoase din uz la alte fac
profi kiar siau exprimat nemultumirea ca sunt duse calcuri performante la secretariat si catedre desi nu sunt folosite la capacitate maxima
In Mozilla We Trust

http://www.spreadfirefox.com

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Nov 08, 2004 10:17 pm

Totusi, vreau un raspuns la intrebare.

Victor, Sebastian, se aude ? Sau webmasterul http://www.uni-davila.ro .
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

costin
senior
senior

Postby costin » Mon Nov 08, 2004 11:45 pm

Daaaa, foarte dragut din partea lor. Neoficial, din cate stiu eu acest centru nu exista. Exista CD-Net, cu scopuri obscure pentru mine, nu stiu cine a infiintat-o si la ce o foloseste, oricum, nu pentru studinti de rand. Am inteles ca exista candva un server Unix cu cateva terminale text, pe care iti puteai primi mailul (daca aveai cont). Chiar sunt si eu foarte curios sa stiu ce e acest cd-net si de ce nu am avut acces niciodata. Si, mai ales, de ce alte facultati isi permit o sala de net gratis pentru studenti si UMF-MG nu. Nu imi povestiti de minunatul laborator multimedia (ala e al catedrei) si nici de RSM. E o alta mancare de peste.

Si ca tot ai citat, observ ca SSM-ul tine tare sa isi insuseasca reteaua din camine si sa culeaga laurii. Nu vreau sa ii supar pe vechii mei prieteni (va stiti voi :wink: ), dar parca a existat candva o miscare de de-SSM-izare. Parca exista AIM, nu? Stiu vechea poveste, insa parca incepeau sa se schimbe lucrurile.
Image Get Firefox!

victor
elder
elder

Postby victor » Tue Nov 09, 2004 10:37 am

cdnet - carol davila network - e doar un birou al departamentului informatizare din UMF, practic partea administrativa. Cu angajati - si nu prea are nimic de-a face cu studentii. Administreaza reteaua etc.

"sala" de calculatoare la care ma gandesc cand aud de asta e cea de la subsol, unde se face info - si cea de la parter - tot din catedra de info.

dar cum zicea si costin
Nu imi povestiti de minunatul laborator multimedia (ala e al catedrei) si nici de RSM. E o alta mancare de peste

cat despre
Stiu vechea poveste, insa parca incepeau sa se schimbe lucrurile.

Stiu ca o stii, stii ca o stii - si stii ce vremuri sunt acum. Daca vrei sa ataci problema acum - nu cred ca si vrei sa faci ceva, ci doar arunci soparla - daca se poate sa o prinda cineva si sa ti-o aduca fripta. Deocamdata eu zic pas.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Nov 09, 2004 12:31 pm

Si daca e cea de la subsol, de ce scrie:

The center is housed in the Library of the Medical Students' Society together with the Erasmus Foreign Languages Training Center.

si mai ales de ce

The students can use 40 computers connected to the internet and to the local area network (CD-Net),

pentru ca se pot folosi doar in cadrul orelor de info, in rest esti dat afara, in virtutea ideei ca "se strica!", probabil.. :shock:

mihaiion2
junior
junior

Postby mihaiion2 » Tue Nov 09, 2004 9:16 pm

In biblioteca SSM de la parterul facultatii ai intrat ? acolo adusesera cand eram eu anul 2 (acum 5 ani) 2 calculatoare 386 si toata lumea se uita la ele luuuung si nu aveai voie sa le atingi. Probabil acolo vroiau sa amenajeze sala. De atunci nu am mai intrat in camera respectiva. Daca esti curios intra si ne (imi) spui si noua (mie) ce s-a mai schimbat :D

darkside
senior
senior

Postby darkside » Tue Nov 09, 2004 10:41 pm

B3, iti recomand sa semnalezi aceste aspecte conducerii universitatii , care de vreo 8 luni de zile ne tot promite renovarea acestui centru. Lucrarile au inceput, s-au desfasurat cu viteza melcului, ca apoi sa nu se mai faca nimic. Abia in toamna asta lucrarile au reinceput, dar nu pe banii UMF, ci pe sponsorizari obtinute de SSM.

PS. Daca incerci sa subliniezi un lucru , de ce nu il faci direct, sau mai bine zis persoana care este interesata de aceste aspecte.
Last edited by darkside on Fri Nov 12, 2004 1:52 am, edited 1 time in total.
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Nov 10, 2004 1:53 am

darkside, multumesc pentru raspunsul concret. Daca centrul nu exista nu inteleg de ce apare acea informatie pe siteul facultatii. Mai ales ca acel site este destinat studentilor straini. Poate ar trebui scoasa si pus in loc "under construction" ..

To your disbelief, chiar pe mine ma intereseaza aceste informatii. Am o prietena care nu are acces la calculator sau internet, studenta a facultatii in anul I, si care ar fi gasit utila existenta acelui centru. Dar daca nu exista, asta e. Merg studentii UMF prin vecini sa ceara 5 minute pe net ca sa-si verifice mailu'. :roll:

ps: the nick is b3, case sensitive.

Dark
senior
senior

Postby Dark » Thu Nov 11, 2004 11:59 am

oricum , acele informatii sunt jalnice daca nu kiar mincinoase, precis nici nu exista un ups pt server (ieri tot pica curentul in nestire, cum dreak sa ne facem lp urile cu pene din 4 in 4 min si pierdem si prezenta), iar vestitul site e picat deoarece nu sunt fonduri pt akizitionarea unui hard, iar acele calculatoare performante sufera deoarece nu sunt fonduri pt placi de retea sau upgrade, insa aici se pare ca nu mai e de competenta catedrei de informatica ci de administratorii retelei, iar unii asistenti neau marturisit ca in asteptarea fondurilor, au decis sa faca unele investitii proprii in acest centru informatic, aducand de acasa ce nu au nevoie
de ce se intampla aceste lucruri? catedra de informatica e singura care considera ca informatica ne este benefica, restul catedrelor considerand ca e o pierdere de timp (acest lucru e o prostie, fiindca am vazut la catedra de histo cum nu stiau sa umble in word sau alte plicatii si foloseaua metoda eliminarilor succesive in a gasi butonul potrivit)
si poate ar trebui intrerupta constructia bazinului care dureaza de ani buni si va mai dura precis, si modernizat acest centru
In Mozilla We Trust

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Thu Nov 11, 2004 4:12 pm

3 ani, nu e ani buni

Dark
senior
senior

Postby Dark » Sun Nov 14, 2004 1:27 pm

3 ani pt un bazin de inot de 25 de m ? nu e destul ? la care se mai adauga sigur inca 1 an pt finisare, la noi la liceu sa facut un bazin excat ca asta,kiar mai bun, si a fost finalizat intrun an, numi spune ca un liceu are fonduri mai mari decat o fac
In Mozilla We Trust

italiano
junior
junior

Postby italiano » Tue Nov 16, 2004 10:34 am

@Dark Eram la Catedra de Info cand tot cadea curentul! Ca sa fie si mai "amuzanta" povestea, prizele de jos, erau legate la lumina de la catedra, si invers :)) Si au un UPS, dar nu tine mai mult de 5 min :))
The best things in life are not things.

Dark
senior
senior

Postby Dark » Thu Nov 18, 2004 9:39 pm

marfa, si in acelasi timp naspa
In Mozilla We Trust

Return to “Facultatea”