Nemultumirile si dezamagirile de care se lovesc bobocii...

care ne mananca zilele
lordazazel
newbie
newbie

Nemultumirile si dezamagirile de care se lovesc bobocii...

Postby lordazazel » Fri Oct 15, 2004 1:33 am

Salutare! Acesta fiind primul meu post va multumesc anticipat ca nu ma desconsiderati si va asigur ca sunt un fidel cititor al forumului. Tocmai din acest motiv am sa va expuin o situatie care pe mine lasa confuz. Din cate stiu, medicul in ziua de azi, pe statul de plata este comparabil cu o femeie de serviciu/gunoier/miner, etc. (va asigur ca nu am nici eu situatie materiala stralucita, as vrea sa pot sa ii spun medie...) Din vasta mea experienta universitara (azi 2 sapt :) )am extras niste tablouri care din pacate ma deranjeaza: studentul medicinist care prin definitie nu prea are "cu ce"(ma rog, studentul in general) are totusi tot felul de telefoane "japoneze" - cu camera foto, ecran cu mii de culori, etc, masina cu care sa vina la facultate (VW golf, peugeot 206, etc, deh ratb-u nu e decat pt oamenii in varsta) si isi cumpara licoarea magica (fara de care ziua ti se pare prea lunga- coffe) dimineata la prima ora cu bancnote de 500.000 - din cate stiu eu costa cca. 8000 lei. - si alte lucruri. De unde si pana unde studentul e sarac in ziua de azi. Eu vad ca se poate trai f bine. Ma rog. O mare dezamagire a venit cand am ajuns intr-o dimineata la ora 8 la fac si am aflat ca m-am trezit degeaba. Pai ce e asta. Vin la scoala si nu se fac cursuri.( unele).Totusi ma bucur ca, spre deosebire de liceu, aici chiar am colegi cu care pot sa port si o discutie mai "elevata". Sperand ca nu am atins corzile delicate ale elderilor (cum am vazut ca au destule- fara rautate), astept posturile voastre . Ce v-a dezamagit pe voi cand ati intrat la MG.

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Fri Oct 15, 2004 5:52 am

de unde vrei sa incep? marile dezamagiri au fost calitatea indoielnica a mentorilor, nepotismul salbatic, rigiditatea fenomenala a facultatii.

alte dezamagiri au fost dorinta disperata a multor colegi de a proiecta o imagine extrem de dubioasa a " medicinistului", precum si faptul ca multi colegi pafaristi ajung medici iar pacientii, saracii, n-au nici o vina.

in between, prieteni buni, minti destupate si baute de neuitat :lol: .

btw, dl coleg, fara desconsiderare, dar topikul asta trebuia postat la fakultate.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Oct 15, 2004 10:55 am

E adevarat ca acum sunt mult mai multi colegi bogati decât acum 6 ani (când eram si eu in anul I). Si atunci erau: 2-3 per serie. Revolutionarul din mine isi zice ca les nouveaux riches, care se tot chinuie sa isi consolideze statutul social colectionând carti rare si obiecte de arta, pot mai usor sa-si trimita copii la medicina, tot in acest scop, decât acum 6 ani. Dar as gresi sa generalizez. Oricum TOTI bogatii de la noi sunt nouveaux riches, cu foarte mici exceptii. Dar am cunoscut "copii de bani gata" care erau in acelasi timp oameni deosebiti, asa ca nu sustin foarte tare propria mea afirmatie.

Cu riscul de a-mi ridica multa lume in cap, am sa intaresc totusi ideea ca e cam de prost gust sa vii cu masinoiul la scoala, cu mobilul cu camera de luat vederi spatiale prin telescop, cu Versace pe tine si cu ce mai vreti voi. E de prost gust fata de colegii mai "saraci", care oricum nu sunt impresionati in nici un fel, doar amuzati. Chiar daca o sa am carute de bani, eu nu o sa-i cumpar copilului meu rolls-royce din primul an.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

shamanul
senior
senior

Postby shamanul » Fri Oct 15, 2004 11:01 am

eu cred ca merg along with cerbu.. "pe vremea mea" diferentierea asta de clasa nu apucase sa se faca inca (am inceput facultatea in '92). Cand am terminat nici macar telefoanele mobile nu explodasera inca... Dar intr-adevar, nemultumirile mele au fost si sunt legate de scoala de medicina in sine, de mentori, de profesori. Pe de alta parte, nu regret perioada respectiva...Atunci mi-am facut prieteni, atunci m-am maturizat si am evoluat..
so, lordazazel, nu dispera. O sa vezi ca la final va fi fost cea mai frumoasa si bogata etapa a vietii... medicina o sa inveti mai incolo, don't worry (cum se si cuvine de altfel)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Oct 15, 2004 11:16 am

Si, "pe vremea mea", nu erau nici studenti satanisti :twisted: Ca altfel, nu-mi explic pseudonimul colegului nostru...

In rest, da, si eu sunt in linia cerbului si shamanului. Cred ca toti suntem in linia asta.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

lordazazel
newbie
newbie

Postby lordazazel » Fri Oct 15, 2004 12:18 pm

Si, "pe vremea mea", nu erau nici studenti satanisti

Te asigur ca nu sunt nici satanist, nici nu am alta deviatie religioasa (sau pshihica... sper sa nu capat cu timpul din cauza "sistemului" :) )

Dark
senior
senior

Postby Dark » Fri Oct 15, 2004 10:51 pm

credeai ca la fac astea isi permit saracii sa dea 1300 parai pe an ? sunt multi cu masini misto de zecii de mii de verzisori si telefoane de ajung si la 20 bul, dar sunt si multi ai caror parinti au cate 2 servicii ca sasi intretina odrasla in camin si care nici pana in anu 6 nu strang bani de sinielnikov, asa ca nu generaliza
totusi mi se pare ridicola si atitudinea asta impotriva banilor doldora, uitate in strainatate in UE si in SUA si ai sa vezi ca cei care fac medicina sis deskid cabinete au un sac de bani in spate
apoi, ca medic nu traiesti din spital ci din cabinet, iar ca sati faci cabinet ai nevoie de malai, ca sati cumperi toate cartle pana termini , iar ai nevoie de bani, ca sa stai in buc in camin, trebe bani
sper ca ai inteles ce am spus, in ziua de azi, ca sa devii medic cu cabinet si sa fii prezentabil in fata pacientului ai nevoie de bani, ca doar nu prosperi din 3 bul pe luna si fii sigur ca majoritatea stud au parinti medici care au deja un cabinet in dotare si vor mai deskide unul, aia saracii sunt din afara acestei bresle sis copii de profesori, ingineri sau kiar muncitori
eu unul sunt printre aia saraci si nu ma deranjeaza, fiecare cum ia fost harazit, si io vreau masina si telefon sa stea matza in coada ,dar nam de unde
cum ne spunea noua la inceput asis de anato : fetelor le trebe baeti afaceristi cu bani, iar baietilor le trebe fete care sa ii ingrijeasca ,dar nu strica si cu bani, asa ca gasesteti una la ase daca nai deja

p.s. am folosit de prea multe ori "cabinet" sorry , am facut obsesie de la asis care ne spun "tre sa stiti ce sai faceti pacientului cand veti avea cabinetul propriu", din pacate asta e realitatea
In Mozilla We Trust

http://www.spreadfirefox.com

lordazazel
newbie
newbie

Postby lordazazel » Fri Oct 15, 2004 11:38 pm

Ma rog, mi se pare ciudat sa dai la medicina de dragul traditiei familiale ( mamica si taticu doctori). Oricum chestia cu banii nu o privesc cu invidie (prea mare), doar era o observatie... vorb-aia De ce sa nu moara vecinul si sa-i luam capra. :shock:

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Oct 16, 2004 11:07 am

Mi-aduc aminte ca m-am nimerit anul trecut prin curtea facultatii dupa tare mult timp; nu masinile m-au deranjat, ci faptul ca erau toate deschise si cu muzica data la maxim, de parea ca s-au strans baietasii de la scara.
Pe mine aroganta ma deranjeaza, nu banetul; cu colegi bastani m-am obisnuit din liceu ;)

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Sat Oct 16, 2004 2:09 pm

agree, atitudinea deranjeaza, nu banii.

adi
elder
elder

Postby adi » Sat Oct 16, 2004 2:22 pm

parerea mea Lordazazel e ca exagerezi. hai sa facem un calcul simplu:600X6=2400 studenti, sa spunem ca jumatate din ei sunt prin spitale in anii mari, raman 1200 studenti. cate masini ai vazut tu in curtea aia? maxim 100. din care poate mai mult de jumatate sunt ale asistentilor, profilor etc. deci mai raman vreo 40-50 de masini ale studentilor, ca nr maxim. din care mai mult de jumate sunt dacii. deci sa spunem ca mai sunt 10-20 masini "luxoase" ale studentilor cu bani-dintre care unii sunt chiar straini, deci oricum au ceva money. DIN 1200! :) fara sa mai pun la socoteala ca mai mult ca sigur in multe cazuri nu e masina studentului, ci a lui taica-sau, pe care respectivul l-a rugat sa-l lase si pe el sa para mai cocos prin curtea facultatii :lol:
a, si sa nu uit: Dark, "-" e buna la ceva! ;)
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

mq69
junior
junior

Postby mq69 » Sat Oct 16, 2004 11:08 pm

adi wrote:parerea mea Lordazazel e ca exagerezi.

Pana aici sunt de acord cu tine!
adi wrote:hai sa facem un calcul simplu:600X6=2400 studenti,

Ei, aici se impute treaba! :) Eu stiam ca 600x6=3600 :twisted: Vezi ca rad astai mici de noi
adi wrote:fara sa mai pun la socoteala ca mai mult ca sigur in multe cazuri nu e masina studentului, ci a lui taica-sau, pe care respectivul l-a rugat sa-l lase si pe el sa para mai cocos prin curtea facultatii

Ei, aici e aici! Tot la aroganta ajungem...

adi
elder
elder

Postby adi » Sun Oct 17, 2004 12:17 am

mq69 wrote:
adi wrote:hai sa facem un calcul simplu:600X6=2400 studenti,

Ei, aici se impute treaba! :) Eu stiam ca 600x6=3600 :twisted: Vezi ca rad astai mici de noi
adi wrote:fara sa mai pun la socoteala ca mai mult ca sigur in multe cazuri nu e masina studentului, ci a lui taica-sau, pe care respectivul l-a rugat sa-l lase si pe el sa para mai cocos prin curtea facultatii

Ei, aici e aici! Tot la aroganta ajungem...

da, ma gandeam in calculul respectiv la faptul ca din 600, 400 sunt romani, si nu am mai fost atent...whatever
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Sun Oct 17, 2004 3:25 pm

ai cam luat pinalti bey dl adi :lol:

simbad
senior
senior

Postby simbad » Sun Oct 17, 2004 7:40 pm

lasa ca a luat penalty de forma, dar continutul era perfect valabil...
Hipocrisy is the greatest luxury!

Dark
senior
senior

Postby Dark » Mon Oct 18, 2004 1:46 pm

hai ca straini am vazut mai rar cu masina, si daca erau straini nu cred ca ascultau ei adrian de vito si vali vijelie, erau romanasi de ai nostri care vor sa refaca minusul de la nivelul creierului cu un plus in dotare materiala
dar o mare parte nici nu sunt de la medicina ci vin sa si ia fomeia obosita, sa se laude si ea la pretene ca uite ce barbat bazat are
un lucru e clar , romanului ii place sa se dea in spectacol, si e in stare sa se manjeasca si cu ***** atat timp cat e super coool, funny, trendy sau fain

P.S. eram un pic nervos pe tratatul lui groza de fizio, cand am scris reply ul
In Mozilla We Trust

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Tue Oct 19, 2004 10:55 am

Sper sa nu fiu offtopic, dar vi se pare normal ca unii asistenti sa nu vina la ore si sa fie adunate 2-3 grupe la un singur asistent? Se intampla curent la biochimie, nu la grupa mea, dar suntem deranjati de ceilalti care fiind foarte multi la un loc fac o galagie si dezordine de nedescris.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Oct 19, 2004 12:49 pm

Se mai intimpla, mai apar probleme urgente si nu pot sa vina asistentii. Uneori grupei respective i se drumul sa plece, dar atunci apar nemultumiri din partea lor, ca raman in urma cu materia.
Spune-i asistentului tau ca te deranjeaza galagia si sa se duca sa le spuna sa faca liniste.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Oct 19, 2004 1:12 pm

Bobocule, tu ai inca impresia ca voi sunteti lucrurile importante pentru asistentii aia?
Daca nu iti schimbi mentalitatea te vor apuca toti dracii cand vei ajunge in clinica.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Tue Oct 19, 2004 8:52 pm

b3, da se mai intampla, dar la multi se intampla tare des.
Studentii sunt ultimul lucru care-i intereseaza pe multi asistenti. Nu pe toti, sunt si asistenti de treaba si care se ocupa de studentii lor cu interes, dar acestia sunt exceptia care intaresc regula din pacate. Ma refer in special la anii mai mari, nu la anii mici unde in general asistentii vin la ore.

Din pacate in facultatea noastra cadrele universitare uita ca mai exista si studenti fata de care au o datorie.
Cel mai rau este ca la un moment dat se ajunge la un fel de "lasa-ma sa te las"...
A man is only as big as the dreams he dares to live!

Jules
junior
junior

Postby Jules » Tue Oct 19, 2004 10:19 pm

bobocu' wrote:Sper sa nu fiu offtopic, dar vi se pare normal ca unii asistenti sa nu vina la ore si sa fie adunate 2-3 grupe la un singur asistent? Se intampla curent la biochimie, nu la grupa mea, dar suntem deranjati de ceilalti care fiind foarte multi la un loc fac o galagie si dezordine de nedescris.

Asta mi s-a intamplat chiar azi ..si nu ptr ca persoana care a lipsit a fost asistentul , ci chiar prof.
Decat sa nu se faca lp-ul respectiv deloc... totusi si regruparea asta e o alternativa, nu?
:roll:

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Wed Oct 20, 2004 3:31 am

simbad wrote:lasa ca a luat penalty de forma, dar continutul era perfect valabil...

Mr. simbad,I wrote pinalti and not penalty. also you missed the smiley.thanks, anyway!

dl boboku, iti cam pierzi timpul cu lp la biochimie. iti pot spune ca nu te ajuta la nimic in practica.

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Wed Oct 20, 2004 4:35 pm

Dl Cerbu cu cine ai facut lp si curs de biochimie? Mie desi suntem la inceput, mi se pare ca asistentul ne spune lucruri interesante (Dogaru se numeste), chiar daca in primul lp mi s-a parut plictisitor.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Oct 20, 2004 4:39 pm

Domnu Cerb se referea ca nu o sa aplici in practica ce afli acolo, nu ca nu ar fi neinteresante

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Wed Oct 20, 2004 5:29 pm

Lasati, mai, copiii sa se bucure de noile jucarii! :) Cui a stricat vreodata putin entuziasm? Bobocu`le, pe de alta parte, crede-ne, ca nu vorbeste mosh cerbu :) asa, din auzite. Stie el ce stie. Din cate tin eu minte, totusi, in functie de liceul din care provine studentul, chiar si curcubeul ala de pH-uri poate parea interesant daca nu a pus mana niciodata pe un biuret :twisted: Si pe urma, don`le, sa intelegi prima oara de ce e curba aia a aminoacizilor cum e... hehe... pfui, m-apuca nostalgia :) nu am incredere daca nu eram mai destepti in anul I decat la sfarsitul facultatii! Grrrr...

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Wed Oct 20, 2004 9:11 pm

elfstone wrote: :) nu am incredere daca nu eram mai destepti in anul I decat la sfarsitul facultatii! Grrrr...

Ca tare bine spui... :lol: :(
A man is only as big as the dreams he dares to live!

Dark
senior
senior

Postby Dark » Thu Oct 21, 2004 12:38 am

ce frumos e la inceput, cand esti plin de entuziasm si visezi ca intro buna zi sa ajungi neurokirurg faimos, dar pana atunci vrei sa faci cat mai multe experimente la biokimie si fiziologie, sa umblii cu eprubete si solutii rare, sa studiezi buletine de analiza, si sa vezi in asistent un adevarat mentor care cand ti se mai adreseaza si cu "don' doctor" , iti infloreste inima in piept si te gandesti ca totul e perfect
din pacate sezatia nu tine mult, si pe masura ce trec lp urile te saturi de aparatura veke, de metodele antice din anii 70 , de asis care au atata kef de ore incat uita care sunt grupele lor, de cursurile de la ora 8 sau 9 si de pauzele si orele petrecute la bibleoteca. totul culmineaza cu lucrarile care se nimeresc in aceeasi saptamana, dar pentru care teai straduit sa inveti, si turbezi cand aflii ca multe din ele nu conteaza
deodata don' doctor are un aer expirat, cadavru nu mai e interesant si incepe rugaciunea catre sfantu 5 si absolvirea primului an

am descris deocamdata prima parte, daca intram si in examene porma inebunea lumea, dragi copii, asis stau cu voi fiindca sunt platiti, f putini mai vin de placere, in primu an am intalnit o singura persoana dedicata studentului, si acela era tanar rezident si preparator la anatomie
in rest era o apa si un pamant, poate acum nu ne dati crezare, nui nimik, veti vedea mai tarziu
In Mozilla We Trust

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Thu Oct 21, 2004 9:30 am

Eh, in fond pe meleagurile astea se intampla un lant al blazarii... oare cati dintre bobocii entuziasti de azi vor ramane asa pana la sfarsitul facultatii macar? Ei? Poate-i de vina blazarea celorlalti, poate asa "trebuie" sa se intample... nu stiu, ma mai gandesc... :) La un moment dat ajungi sa-i adresezi in gand chestii nu tocmai "de bine" asistentului pasionat care te tine 5 ore ca sa iti povesteasca in amanunt cum e cu resuscitarea... (cu toate astea am vazut ca unii dintre noi erau inca vioi, chiar daca se intunecase de mult... :) )
Bears, beets, Battlestar Galactica.

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Oct 21, 2004 7:11 pm

Dark, sa nu exageram..

Poate tu ai avut "bafta" sa ai un singur asistent care sa-ti placa, dar asta nu inseamna ca toti ceiltalti din facultate nu erau buni.
Sunt si "buni" si "rai", si mai pasionati si mai putin pasionati, depinde de norocul fiecaruia, la ce asistent nimereste.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Thu Oct 21, 2004 7:54 pm

nu mai stiu ce asistenta am avut. o fatuca blonda, cam palida( la propriu), foarte constiincioasa si fara simtul umorului.

ideea era ca daca pierzi 1-10-20 lps nu se reflecta in practica medicala. pentru ca nu te intereseaza asa de mult cum se masoara ALT ci normal range si oricum chestiile alea sunt mult prea depasite. daca-ti place sa te joci cu instrumentele fa-o, dar nu considera o tragedie daca nu vine asistentul. singurul moment amuzant la lp biochimie a fost cand o colega a tras cu sete urina intr-o pipeta putin ciobita la gura( adica mai rapida decat cele intacte). expresia fetzei ei-priceless, trista totusi dotarea...

mihaiion2
junior
junior

Postby mihaiion2 » Thu Oct 21, 2004 8:27 pm

De acord cu cerbu - si la mine in an tot asa fost singurul moment amuzant desi eu am terminat anul asta :lol: se pare ca ion fiecare an existe cate un noroco(a)s(a).

Dark
senior
senior

Postby Dark » Fri Oct 22, 2004 5:56 pm

da si la mine in grupa a fost un coleg, care dupa ce a facut acolo un cocktail, la cuprins entuziasmul si tras putin prin eprubeta, toata ziua a stat cu un gust naspa in gura
anu asta in skimb, mie la fizio , cand spinalizam broasca, am kinuito asa tare, ca atunci cand am spinalizato, sa pisat pe mine *noroc cu halatul* si am tras o injuratura de a venit naicu speriat de bombe
In Mozilla We Trust

Neo
Nervos (C)

Postby Neo » Sat Oct 23, 2004 11:49 pm

Sunt mai multe care te dezamagesc in anul I si primii sunt profesorii.
Ii urmeaza indeaproape colegii, apoi proaspetii "prieteni" si "tovarasi".
Dar nu va lasati. Anul I rulzzzz!! 8)
Thou art eternal darkness
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sun Oct 24, 2004 6:55 pm

Dark wrote:anu asta in skimb, mie la fizio , cand spinalizam broasca, am kinuito asa tare, ca atunci cand am spinalizato, sa pisat pe mine

e o chestie normala...naturalia non turpia cum zicea un barbosus :)
poate n-ai observat dar se intampla sa aiba si cate o erectie in timpul manevrei, in caz ca e broscoi evident :lol:

Dark
senior
senior

Postby Dark » Tue Oct 26, 2004 11:52 am

nam nimerit broscoi, si kiar nu mia dat prin gand sa examinez
In Mozilla We Trust

Return to “Facultatea”