Asistent medical si medic?

care ne mananca zilele
emma_mir

Asistent medical si medic?

Postby emma_mir » Sun Sep 20, 2009 1:11 pm

Buna ziua.Sunt eleva in clasa a12a si doresc sa dau la facultatea de medicina Carol Davila BUCURESTI am auzit ca dupa primi doi ani de facultate potzi profesa ca asistent medical asa este?? :?: eu am posibilitatea sa plec in Statele Unite dar facultatea si scoala vreau sa o fac aici .As putea dupa doi ani sa profesez ca asistent medical( mi se da o diploma???) sau tebuie alta scoala o postliceala recunoscuta international???? Sau facultatea nu are la baza si astfel de programe???Ca asistent medical stiu ca trebuie sa dau niste diferente in State iar ca medic tre sa astept mai mult timp pentru a ma putea muta .As putea sa ma retrag dupa primi doi ani ca sa profezez ca asistent medical mi se da o diploma sau trebuie sa continui pentru a deveni medic ???Va rog frumos daca stiti sa ma ajutatzi . Multumesc anticipat!

Calico
addicted
addicted

Re: Asistent medical si medic?

Postby Calico » Sun Sep 20, 2009 5:57 pm

Facultatea de Medicina nu are nici o legatura cu pregatirea unei asistente medicale. Mai ales in primii doi ani.

Sa-ti explic: in primii doi ani faci numai materii preclinice (anatomie, histologie, microbiologie), nimic legat de boli. Nu iti arata nimeni cum se face o injectie, cum se pune un pansament. Nici nu vezi interiorul unui spital (decat daca ai treaba la bufet).

De fapt, nici in 6 ani de medicina nu te invata nimeni sa faci injectii, sa pui perfuzii, sa scoti fire, sa pui pansamente etc. Toate astea le invata viitorul medic singur, daca vrea, rugandu-le pe asistente sau pe ceilalti doctori sa-i arate cum se face. Ca sa termini Medicina nu e obligatoriu nici sa stii sa masori tensiunea arteriala.

Deci in nici un caz nu poti practica meseria de asistenta medicala dupa doi ani de facultate de medicina. N-am auzit de asa ceva si, daca prin minune ar fi adevarat, ar fi o mare aberatie.

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Sep 20, 2009 6:03 pm

Pe vremuri era posibil ca un student la medicina, sa se angajeze (temporar) asistent dupa anul III. Am avut colegi care au facut-o, pentru banuti. Dupa absolvire nu mai puteai, ca erai overalificat oficial.
Insa am impresia ca s-a scos de ceva timp.
Oricum, era o improvizatie, nici vorba de diploma de asistent sau drept câstigat.

In prezent ori faci faculta de asistente, ori pe cea de medicina.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

nicopuscasu
newbie
newbie

Re:

Postby nicopuscasu » Mon Sep 21, 2009 6:37 pm

Nu te poti angaja ca as med decat dupa ce iti finalizezi studiile de 3 ani( postliceala sanitara) sau de 4 ani( fac de moase si asistenti medicali).
Ca sa fii angajat undeva ca as med ai nevoie de Autorizatie de libera practica pe care o obtii dupa niste criterii si dupa ce aduci un sac de documente :devil: in nici un caz dupe ce faci 2 ani sau 6 ani de MG.

Asta ti-o spun sigur 100%.

Vorbesc de spitale si clinici private, dar am si o exceptie care se abate de la Regulamentul general, astfel ca la cabinetul stomatologic unde merg eu, asistenta medicala este o Studenta anul 3 la Stoma :allright: , o tipa cu maini de aur. Ceea ce face acolo nu este legal pt ca nu are Autorizatie de Libera Practica, dar deh...cabinetul e ascuns intre blocurile gri :wink: si avnd in vedere ca ceea ce face, face bine...pe mine nu ma deranjeaza personal si am intrat in mana ei pt un detartraj pe care l-a facut cum trebe, eu nu am reclamatii...

Return to “Facultatea”